Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, φέρεται να εξέφρασε προβληματισμούς για το «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», ο Νετανιάχου είπε ότι «θα είναι δύσκολο να υπάρξει γρήγορη εξέλιξη με την αμερικανική πρωτοβουλία», υποστηρίζοντας ότι η σημερινή παλαιστινιακή ηγεσία δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για «εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, υπέβαλε χτες στο Κογκρέσο πρόταση για παράταση της εφαρμογής του στρατιωτικού νόμου στο νησί Μιντανάο μέχρι το τέλος του 2017, με το επιχείρημα ότι ο κυβερνητικός στρατός θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να εξουδετερώσει την απειλή των τζιχαντιστών απ' όλες τις περιοχές του νησιού. Από τα τέλη του Μάη, στη συγκεκριμένη περιοχή μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ αυτονομιστών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων, με εκατοντάδες θύματα (πολλούς αμάχους) ενώ το «Ισλαμικό Κράτος» φέρεται να διευρύνει τη δράση του σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ.-- Η γερμανική αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό ενός νεαρού άνδρα που μπήκε προχτές σε ένα σχολείο κοντά στη Στουτγάρδη, οπλισμένος με ένα πιστόλι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προτού το βάλει στα πόδια κι εξαφανιστεί. Η αστυνομία, ωστόσο, καθησυχάζει σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ότι δεν υπάρχουν «ενδείξεις μιας συγκεκριμένης απειλής», ενώ ισχυρές δυνάμεις αναπτύχθηκαν χτες περικυκλώνοντας το σχολείο. Το σχολικό συγκρότημα ερευνήθηκε διεξοδικά από την αστυνομία, όμως δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας. Επίσης, πολλά σχολεία αποκλείστηκαν εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ερευνών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ