Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

«ΕΒΓΑ»: Σε δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες προχώρησε την περασμένη Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ», υλοποιώντας απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης και συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Η εργοδοσία επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με προϊστάμενους και στελέχη της, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, καλώντας την αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περιπολικό που κατέφθασε, στάθμευσε μέσα στο προαύλιο του εργοστασίου. Από την πύλη του εργοστασίου, το Σωματείο κατήγγειλε την προσπάθεια τρομοκράτησης και ξεκαθάρισε πως ο αγώνας για την υπογραφή Σύμβασης θα συνεχιστεί, μαζί με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία του κλάδου. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπείες από το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος και το Σωματείο Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας».

ΜΑΡΟΥΣΙ: Τον τραυματισμό οικοδόμου, εργαζόμενου στο δήμο Αμαρουσίου, καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων στο δήμο. Οπως σημειώνει, ο εργαζόμενος έκοψε τον τένοντα του χεριού του, την περασμένη Παρασκευή. Το ατύχημα συνέβη ενώ εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία, με τη ΔΑΣ να επισημαίνει ότι η συντήρηση των εκκλησιών δεν είναι ευθύνη του δήμου και η συγκεκριμένη εργασία δεν θα έπρεπε να ανατεθεί στον εργαζόμενο. Καλεί παράλληλα τους εργαζόμενους να απαιτούν και να παίρνουν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.

ΛΑΡΙΣΑ: Αντιδρώντας, προειδοποιητικά, στη μη πληρωμή των δεδουλευμένων εδώ και 3 μήνες στους συμβασιούχους, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας, για σήμερα Τρίτη (από τις 2.30 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου για τη νυχτερινή βάρδια και από τις 10.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ. για την πρωινή βάρδια), για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται με τους προσωρινούς πίνακες της 3/Κ 2018.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ