Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρά σήμερα η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), σήμερα, Τρίτη 19 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης αίθουσα «Ναπ. Σουκατζίδης» (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι οι εργασιακές, ασφαλιστικές και φορολογικές ανατροπές, καθώς και οι τρόποι αντίδρασης, η Συλλογική Σύμβαση των Λογιστών καθώς και επαγγελματικά ζητήματα.

WIND: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στην εταιρεία «WIND», ενάντια στις δεκάδες απολύσεις που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό η εργοδοσία, και συνεχίζουν και σήμερα, επίσης με στάση εργασίας. Αύριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα κάνουν 24ωρη απεργία. Τις κινητοποιήσεις προσπαθεί να χτυπήσει η εργοδοσία στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι η «WIND» έβαλε χτες προσωπικό της να παρέχει τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών μέσω άλλης εταιρείας, της «Τελεπερφόρμανς». Για να γίνει αυτό η εργοδοσία της «Τελεπερφόρμανς» έβγαλε σε άδεια άνευ αποδοχών δικό της προσωπικό. Η απάντηση που δόθηκε σε έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας ήταν ότι το προσωπικό που στάλθηκε να δουλέψει στην «Τελεπερφόρμανς» είναι στελέχη της «WIND».

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Την εργοδοσία της επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα όλο το προσωπικό εκ περιτροπής και προχώρησε σε 13 απολύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2011, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Μάλιστα, σημειώνει, ορισμένοι από τους 6 που απολύθηκαν το Μάρτη ήταν σε διαθεσιμότητα, την οποία ανακάλεσε η εταιρεία για να τους απολύσει. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι, την ίδια ώρα, η «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» έχει επινοικιάσει εντός των εγκαταστάσεών της δύο τμήματα σε εργολάβους, στους οποίους δίνει δουλειές και σκοπεύει να δώσει κι άλλο τμήμα, με στόχο να μειώσει το κόστος.

«ΔΗΜΑΣ»: Σε νέο συμβολικό δίωρο αποκλεισμό (7 μ.μ.-9 μ.μ.) σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΔΗΜΑΣ» στην Ηγουμενίτσα προχώρησαν χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενες, απαιτώντας την ανάκληση των τριών απολύσεων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία και την καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών. Η συνέχιση του αγώνα με συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο υποχρέωσαν την εργοδοσία παρά την καταγγελία των συμβάσεων με χαλκευμένες κατηγορίες για κατάχρηση των εμπορευμάτων να μην υλοποιήσει στην πράξη τις απολύσεις. Οι εργαζόμενες με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο πήγαν κανονικά για δουλειά στη βάρδιά τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ