Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»: Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη». Στις 10 π.μ. μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας. Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος. Στους παιδικούς σταθμούς φιλοξενούνται τα παιδιά 400 οικογενειών.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Να επιστρέψει στη δουλειά ο εργαζόμενος που απολύθηκε εκδικητικά από τη ΛΑΡΚΟ τον περασμένο Αύγουστο, ζητά το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας και καλεί το υπουργείο Εργασίας να κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια. Η απόλυση του Ανδρέα Δαλάκα, πατέρα τριών παιδιών, μετά από 27 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση, συνδέεται με την κατάθεσή του, ως αυτόπτη μάρτυρα, στο δικαστήριο που καταδίκασε τη ΛΑΡΚΟ για πυρκαγιά που προκλήθηκε το 2008 με ευθύνη της, αλλά και με την άρνησή του να αλλάξει τη μαρτυρία του στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Στις 27 Μάρτη εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει ο εργαζόμενος κατά της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή του.

ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ: Ανέστειλαν τις 24ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ (ΕΥΒΟΪΚΗ, ΙΝΟ) μετά από την καταβολή δεδουλευμένων ύστερα από 10 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διεκδικούν το σύνολο των αποδοχών που τους οφείλονται και να τηρηθεί το πρόγραμμα αποπληρωμής.

ΕΚ ΑΡΤΑΣ: Ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρτας, την Κυριακή 22 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην αίθουσά του. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας - Βόνιτσας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, καθώς και τα σωματεία Οικοδόμων, Χειριστών και Οδηγών των αντίστοιχων νομών, να πάρουν μέρος.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις προηγούμενες δύο (1/3 και 14/3) δεν υπήρξε απαρτία.

ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (11 π.μ. - 2 μ.μ.) οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ (Ηλεκτρικός και Μετρό). Διαμαρτύρονται για προβλήματα που παρουσιάζονται σε συρμούς του Μετρό και σε οθόνες ελέγχου αποβίβασης - επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του Ηλεκτρικού και τα οποία δεν αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση της εταιρείας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ