Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Συσκέψεις με στόχο τη διαμόρφωση ενός αγωνιστικού πλαισίου δράσης και αιτημάτων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, οργανώνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, μπροστά στη σχεδιαζόμενη πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ της ΔΕΗ. Συσκέψεις θα γίνουν: Στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη 20/3, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη Φλώρινα, την Πέμπτη 20/3, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στην Κοζάνη, την Παρασκευή 21/3, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Σε συμμετοχή στις συσκέψεις καλούν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ.

ΙΓΜΕ: Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διοργανώνουν από χτες οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ. Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη λειτουργική κατάληψη του κτιρίου του ΙΓΜΕ, ενώ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αύριο Πέμπτη, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, όπου θα παραβρίσκεται ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, απαιτώντας άμεση συνάντηση μαζί του. Καλούν όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον ορυκτό πλούτο (ΑΕΙ, Επιμελητήρια, ΟΤΑ), τα Συνδικάτα αλλά και όλο το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Παρατείνεται η διάρκεια των εκλογών στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας. Οσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έχουν πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες μπορούν να ψηφίσουν το Σάββατο 22/3 και την Κυριακή 23/3 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48, 3ος όροφος).

ΣΑΜΟΣ: Τη διακοπή ρεύματος σε ανέργους και μικροεπαγγελματίες στο χωριό Μύλοι του Πυθαγορείου Σάμου απέτρεψε χτες η παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Μύλων - Παγώνδα - Ηραίου και κατοίκων της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς που απειλήθηκαν με διακοπή, υπήρχαν δύο οικογένειες ανέργων με μικρά παιδιά και μια βιοτεχνία εποχικής απασχόλησης. Οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο χωριό πριν από ένα χρόνο αντιμετώπισαν τις συνέπειες από τις πλημμύρες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ