Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου διατάχθηκε χτες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, σχετικά με την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η παραγγελία δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, ενώ μέχρι σήμερα καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε καθεμία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και σε εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, έπειτα από πολλά παράπονα για τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών, χωρίς τη συγκατάθεση των συνδρομητών.

ΑΙΤΗΣΗ για υπό όρους απόλυση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη». Ο κρατούμενος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, εξαιτίας αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της «17 Νοέμβρη», ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α του ΠΚ. Στην αίτηση ο κρατούμενος αναφέρει ότι έχει 98% αναπηρία, που προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που «ισχύει εφ' όρου ζωής».

ΣΕΙΣΜΟΣ: «Ασθενής» σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στη 01.03 στον θαλάσσιο χώρο 55 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 287 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Αθήνας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ