Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ανακοίνωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφτεί το Παρίσι στις 11 Νοέμβρη, ανήμερα της επετείου λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ουσακόφ είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Ιλίσια Πεδία, αλλά και θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Η αεροπορική εταιρεία «Cobalt» ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις λόγω «ζημιών περίπου 100 εκατ. ευρώ και αδυναμίας άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης». Η εταιρεία εμφανίστηκε στην Κύπρο πριν 25 μήνες και ήταν κινεζικών συμφερόντων. Από το «λουκέτο» χάνουν τη δουλειά τους σχεδόν 300 άνθρωποι.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.-- Δυνατότητες για «σταθεροποίηση των σχέσεων» ανάμεσα στις Ενοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ - Κίνας διέκρινε χτες με δηλώσεις του στη Σιγκαπούρη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, μετά από τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουέι Φένγκχε, στο περιθώριο ασιατικής υπουργικής συνόδου Αμυνας.

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η κινεζική μηχανή αναζήτησης «Baidu» έγινε το πρώτο μέλος από την Κίνα που αποφάσισε να συμμετάσχει στην αμερικανική κοινοπραξία μελέτης και εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), που είναι γνωστή ως «Σύμπραξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη» (PAI). Την ΡΑΙ δημιούργησαν το 2016 τα αμερικανικά τεχνολογικά μονοπώλια «Amazon», «Facebook», «Google», «DeepMind», IBM και «Microsoft».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν χαρακτήρισε τον τελευταίο γύρο αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του «προσβολή για τη διεθνή τάξη πραγμάτων», που πηγάζει από «τυφλή εχθρότητα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ