Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πλατιά κινητοποίηση

«

Εχουμε πόλεμο»! Οι πολεμικές ιαχές ηχούν όλο και πιο δυνατά από τα έγκατα των ιμπεριαλιστικών κέντρων και αναμεταδίδονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης από τα δημοσιογραφικά φερέφωνά τους, με πηχυαίους τίτλους και «πολεμικές» ανταποκρίσεις. Ναι, έχουμε πόλεμο! Κήρυξαν τον πόλεμο, εναντίον όλων των λαών του κόσμου. Η τρομοκρατία και η πάταξή της είναι μόνο το πρόσχημα για μια άνευ προηγουμένου επίθεση που θα εκδηλωθεί σε όλο το φάσμα των λαϊκών δικαιωμάτων. Το διακηρύττουν άλλωστε ευθαρσώς, παρουσιάζοντας τη νέα εφόρμησή τους στα δικαιώματά μας ως αναγκαίο κακό, ως μια ακόμη παράπλευρη απώλεια στον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας.

Ποιας τρομοκρατίας; Αυτής που οι ίδιοι εξέθρεψαν, εκπαίδευσαν, όπλισαν. Αυτής που οι ίδιοι δίδαξαν τρομοκρατώντας λαούς με κάθε μέσο και τρόπο, οικονομικό ή στρατιωτικό. Γέννημα - θρέμμα δικό τους, σάρκα από τη σάρκα τους, που όψιμα και υποκριτικά αποκηρύττουν. Στόχος τους δεν είναι η τρομοκρατία, στόχος δεν είναι καν ο λαός του Αφγανιστάν, στόχος είναι όλοι οι λαοί του κόσμου, η καθυπόταξή τους, το χτύπημα των κινημάτων τους, γιατί έτσι επιτάσσει η διεθνής έννομη τάξη, η τάξη των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού με άλλα λόγια.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, που η πιο σκληρή ιμπεριαλιστική επίθεση βρίσκεται προ των πυλών, αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος. Κι αυτή τη φορά είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να διαλέξουμε στρατόπεδο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραμείνει ουδέτερος και απαθής. Αυτός ο πόλεμος δεν αφορά τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το φιλειρηνικό κίνημα μόνο. Μας αφορά όλους, δημοκράτες και πατριώτες. Πρώτα απ' όλα αφορά κινήματα της εργατικής τάξης, των ΕΒΕ, της νεολαίας, των αγροτών, σωματεία, μαζικούς φορείς. Αφορά όλους όσοι εναντιώνονται στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, στην πολιτική των ΗΠΑ, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ολους όσοι θίγονται. Δηλαδή, τους πάντες.

Η μόνη μας επιλογή αυτή την ώρα είναι να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα πλατύ, πολύμορφο κοινό μέτωπο πάλης. Που θα είναι αποτελεσματικό στο βαθμό που θα έχει αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο, που θα καταδεικνύει και θα αντιπαλεύει την αιτία των προβλημάτων. Γιατί όσο αυτή παραμένει αλώβητη, τόσο οι απειλές για τους λαούς του κόσμου θα γιγαντώνονται και η αποτελεσματικότητα τής πάλης θα περιορίζεται, θα εκμηδενίζεται. Επαγρύπνηση, ετοιμότητα, συσπείρωση λοιπόν. Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το τρίπτυχο επιβίωσης των λαών και των δικαιωμάτων τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ