Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τους έπιασε ο πόνος

«Η αριστερά κινδυνεύει να αυτοακυρωθεί από την εξωπραγματική διεκδίκησή της, η οποία τείνει να ξεπεραστεί από τις οικονομικές συνθήκες. Οσο δεν περιγράφει εναλλακτική πρόταση και επιμένει στον άγονο διεκδικητισμό από ένα σύστημα που καταρρέει δεν μπορεί παρά να αυτοαναιρεθεί ως εκδοχή του παραλόγου» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

Ψάχνουν συμμάχους οι εφοπλιστές

«Εμμένουν οι οργανώσεις αριστερών κομμάτων στην απόφασή τους να κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν και άλλο την ανεργία και να βυθίσουν τη χώρα στο τέλμα. Τώρα απειλούν με νέες κινητοποιήσεις για να σταματήσουν κρουαζιερόπλοια που θέλουν να δέσουν σε ελληνικά λιμάνια. Η Ελλάδα ζει από τον τουρισμό και δεν αντέχει άλλη ζημιά από τέτοιες κινήσεις. Η εικόνα της χώρας διεθνώς απωθεί τουρίστες και βεβαίως επενδυτές. Αν η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου δεν αντιδράσει δυναμικά και κάθετα στις παράλογες προκλήσεις των οργανώσεων αυτών, το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο για όλους μας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Βρήκαν στους μισθωτούς τους φοροφυγάδες!

«Οταν διαπιστώνεται ότι ακόμη και οι θεωρούμενοι "πέραν πάσης υποψίας" μισθωτοί καταφέρουν και αναπτύσσουν πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της φοροδιαφυγής, τότε μάλλον συντηρητικές αποδεικνύονται οι όποιες εκτιμήσεις για τις διαστάσεις της απόκρυψης εισοδημάτων από τις φορολογικές αρχές (...) επιχειρείται σήμερα μια τεράστια προσπάθεια διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και περιστολής της φοροδιαφυγής η οποία ήδη αποδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ