Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη και δύο χρόνια για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης κόρης του ο πατέρας της μικρής Αννυ. Ο Νικολάι Αχμεντοφ, φίλος του δράστη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη δολοφονία και περιύβριση νεκρού και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 χρόνια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Η μητέρα της μικρής Αννυ κρίθηκε κατά πλειοψηφία (6-1) αθώα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αδίκημα για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια.

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΙΑΦΑΝΙ της Καρπάθου προσέκρουσε χτες, με την πρύμνη και κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 82 επιβάτες και 75 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά, Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.

ΔΥΟ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ «κούνησαν» το νησί της Ζακύνθου χτες το απόγευμα, με διαφορά δύο λεπτών η μία από την άλλη. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 18.15 και είχε ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν 25 χλμ. δυτικά του νησιού, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Στις 18.17 σημειώθηκε η δεύτερη δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρό της ήταν 19 χλμ. ΒΔ του νησιού, ενώ είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ, που εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, ξεκίνησε, χτες ύστερα από 18 χρόνια, η δίκη του Κώστα Πάσσαρη για τις δολοφονίες δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, το 2001. Υπό το φόβο της παραγραφής, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία παρά την απουσία του κατηγορουμένου, καθώς οι ρουμανικές αρχές έχουν «μπλοκάρει» την έκδοσή του εφόσον δεν έχει προσδιοριστεί από τις ελληνικές αρχές η ακριβής διάρκεια της δίκης. Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί τρεις αναβολές της δίκης.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ είχε ληστεία με θύμα έναν 85χρονο στα Σεπόλια που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους ληστές που μπήκαν στη μονοκατοικία στην οποία διέμενε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ