Κυριακή 18 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Αιφνίδια ευτυχία

1. Σε κατάσταση αιφνίδιας ευτυχίας βρίσκονται οι υπουργοί μας. Οι Ευρωπαίοι προστάτες τους, αφού τους τράβηξαν το αυτί, τώρα τους δίνουν την καραμέλα. Τα επόμενα στάδια της κυβέρνησης θα είναι η αυταπάτη και η μακαριότητα.

2. Ετσι όπως μας ζυγίζει η κυβέρνηση, μου θυμίζει την ιστορία με τον Εβραίο που διαμαρτυρήθηκε στον δικαστή ότι η γάτα του γείτονά του τρύπωσε στο σπίτι του κι έφαγε το βούτυρό του. «Πόσα κιλά ήταν το βούτυρο;» ρώτησε ο δικαστής. «Πέντε» απάντησε ο γείτονας. Ο δικαστής ζύγισε τη γάτα, τη βρήκε πέντε κιλά, και αναφώνησε: «Το βούτυρο το βρήκαμε, αλλά πού είναι η γάτα;»

3. Το στοίχημα του Γιωργάκη είναι ήδη χαμένο. Χαίρομαι, γιατί καλύτερα να καταστραφώ εντελώς παρά να γίνω το πειραματόζωο κάθε κρετίνου Ευρωπαίου χαρτογιακά που μέσα σ' ένα γραφείο στην Κομισιόν τολμά να χαράσσει το μέλλον μου.

4. Ο μικροαστισμός αυξάνεται ανησυχητικά. Τον δοξάζουν ταυτόχρονα τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, το μακάβριο κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., οι περιττολογίες της Εκκλησίας και οι ένορκοι της τηλεόρασης. Τι μπορώ να κάνω μπροστά στο φαινόμενο του μικροαστισμού; Φιλόσοφοι, ποιητές, στοχαστές έπεσαν νικημένοι στον αγώνα ενάντια στη βλακεία των μικροαστών. Δε θα μπορούσα να προσθέσω κάτι παραπάνω απ' ό,τι κατέθεσαν οι μέγιστοι, γι' αυτό κατέφυγα σ' αυτό που πιστεύω πως πραγματικά φοβούνται οι μικροαστοί: τις κατάρες. Χάρη στον συγγραφέα Κώστα Καφαντάρη και το βιβλίο του «Γυρισμένα Λόγια» από τις εκδόσεις «Ροδακιό», διαλέγω για τους μικροαστούς κατάρες με την ευχή να εισακουστούν: «Κακή ανάγκη να σε πιάκει - Γάλα να γενεί το μυαλό σου - Αστροπελέκι να πέσει να σε κάψει - Με τον Ιούδα να κριθείς - Μάρμαρο να γενείς - Να βράσεις στο ζουμί σου - Μάλαμα να πιάνεις και σκουριά να γίνεται - Να μαυρίσει τ' όνομά σου - Να μπει καρφί στην ψυχή σου - Στο διάολο και στου διαόλου τον κώλο - Υδράργυρος να γίνουν τα πράματά σου».

5. Η συμπεριφορά μας απέναντι στους μετανάστες από ελεεινή γίνεται τρισάθλια. Μπορεί η τελευταία καθωσπρέπει κυρία να μαζεύει τα σκατά του σκύλου της από το πεζοδρόμιο, αλλά τον πρώτο μετανάστη θα φροντίσει να τον πατήσει σαν να είναι τα σκατά του σκύλου της.

6. Οταν δεν μπορείς να αξιολογήσεις τον κίνδυνο θα ξεπέσεις και θα κάνεις πλάκα σε κάθε εμφάνιση του Καρατζαφέρη. Παρακολουθώ τις ασκήσεις των Ακροδεξιών στην προσπάθειά τους να είναι ευπρεπείς, να καταπίνουν τις ιδέες τους, να μακιγιάρονται σαν Αρσακειάδες, περιμένοντας, μέρα τη μέρα, την επόμενη έκρηξη για να καταφέρουν να τη χωθούν. Δεν μπορώ να διασκεδάσω μ' αυτόν τον μέλανα συρφετό που συσπειρώνεται και αποκτά το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού μέσα στη γέρικη Δημοκρατία μας.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ