Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
Πρεμιέρα πλέι οφ με ντέρμπι κορυφής

Με ιδιαίτερο στοιχείο του φετινού πρωταθλήματος τέσσερις ομάδες να μπαίνουν με αξιώσεις στην τελική ευθεία της διεκδίκησης του τίτλου αλλά και ρευστά τα πράγματα στην ουρά, ανοίγει το διήμερο 18-19/3 η αυλαία των πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League. Στο πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής στη Ν. Φιλαδέλφεια, με τη 2η της βαθμολογίας ΑΕΚ να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό σε μια σημαντική αναμέτρηση, που θα καθορίσει τη συνέχεια του σκηνικού στην κορυφή στο υπόλοιπο της διαδικασίας. Στα αξιοσημείωτα και η κόντρα της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ, ενώ στον Βόλο θα δοκιμαστεί ο ανεβασμένος αγωνιστικά και ψυχολογικά Ολυμπιακός. Στα πλέι άουτ και τις κόντρες στην ουρά ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις σε Λαμία και Περιστέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πλέι άουτ (Σάββατο): Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (17.00 - Novasports 2), ΟΦΗ - Λεβαδειακός (17.30 - Cosmote Sport 1), Ατρόμητος - Ιωνικός (19.30 - Novasports Prime), Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα (21.00 - Cosmote Sport 1)

Πλέι οφ (Κυριακή): Βόλος - Ολυμπιακός (17.30 - Cosmote Sport 1), Αρης - ΠΑΟΚ (19.00 - Novasports Prime), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21.30 - Cosmote Sport 1)

SUPER LEAGUE 2
Συνεχίζεται σε θολό τοπίο

Στη σκιά της πρώτης αποχώρησης ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων, του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά και της όξυνσης των εσωτερικών αντιπαλοτήτων, η Super League 2 συνεχίζεται με τη 15η αγωνιστική. Μάλιστα, το μέλλον του πρωταθλήματος παραμένει ρευστό μετά τη συνέχεια του θολού τοπίου σχετικά με τα «θέλω» των επιχειρηματιών της κατηγορίας όσον αφορά τα κομμάτια από την «πίτα» του στοιχήματος που μοίρασε η κυβέρνηση στις επαγγελματικές Λίγκες.

Στο αγωνιστικό μέρος του προγράμματος ξεχωρίζει η κόντρα στην Ηλιούπολη για τον 2ο όμιλο, όπου η πρωτοπόρος και αήττητη Κηφισιά θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. «Ξεκούραστο» τρίποντο για τον πρωτοπόρο του 1ου ομίλου Πανσερραϊκό αφού αναμένεται να πάρει τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας στα χαρτιά. Αναλυτικά:

1ος όμιλος:

Σάββατο: ΠΑΟΚ Β' - Μακεδονικός (13.45 - ΕΡΤ3), Νίκη Βόλου - ΠΑΟ Β' (14.45), Ηρακλής Λάρισας - ΝΠΣ Βέροια (14.45).

Κυριακή (14.45): Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου, Θεσπρωτός - Ηρακλής, Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ. Δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Απόλλων Λάρισας - Πανσερραϊκός. Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας.

2ος όμιλος:

Σάββατο: Ολυμπιακός Β' - Χανιά (14.45).

Κυριακή (14.45): Καλλιθέα - ΠΑΟ Ρουφ, Προοδευτική - Αιγάλεω, Ηρόδοτος - Επισκοπή, ΟΦ Ιεράπετρας - Ηλιούπολη.

Δευτέρα: Κηφισιά - Απόλλων Σμύρνης (15.15 - ΕΡΤ3). Ρεπό: Παναχαϊκή.

BASKET LEAGUE
Οι «αιώνιοι» σε νέο ραντεβού

Ενα ακόμη ραντεβού των δύο «αιωνίων», που κοντράρονται στο ΟΑΚΑ, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Basket League, σε μια κόντρα που ίσως καθορίσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Οι «πράσινοι» ψάχνουν αντίδραση μετά την ήττα στην Πυλαία (3η στη σεζόν), την ώρα που ο αήττητος Ολυμπιακός με νίκη καθαρίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση. Στα αξιοσημείωτα του προγράμματος και η κόντρα των δυτικών συνοικιών της Αθήνας, όπου ο Ιωνικός, που καίγεται για τους βαθμούς, θα υποδεχθεί το Περιστέρι που θέλει να διατηρηθεί εντός της πρώτης τετράδας. Από το πρόγραμμα αναβλήθηκε ο αγώνας του Προμηθέα με την ΑΕΚ λόγω καθυστερημένης επιστροφής των Πατρινών από το Λονδίνο, όπου έδωσαν αγώνα για το Eurocup. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο: Λαύριο - Αρης (16.00 - ΕΡΤ3), Ιωνικός - Περιστέρι (19.15, ΕΡΤ3).

Κυριακή: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (15.45 - ΕΡΤ3), Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πάτρας (16.00 - ΕΡΤ Sports), ΠΑΟΚ - Καρδίτσα (17.00 - ERT Sports 2).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ