Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το «καλό σενάριο» θέλει ισχυρό ΚΚΕ!

Η κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικά επιδόματα για όσους συνταξιούχους δεν είδαν λέει αυξήσεις λόγω «προσωπικής διαφοράς»... Για τους υπόλοιπους έχει ήδη παρουσιάσει ως αυξήσεις ...τις μικρότερες μειώσεις. Τα ανώτερα μαθηματικά στην υπηρεσία των αντιασφαλιστικών νόμων.

Αυτά βλέπουν κάτι καθηγητές τύπου Τσακαλώτος - Κατρούγκαλος και «σκίζουν τα πτυχία τους» με τις φτηνές αντιγραφές... Εκείνοι έφτασαν να βαφτίζουν 13η και 14η σύνταξη τα εφάπαξ προεκλογικά «αντίμετρα» που έδιναν και ενώ είχαν τσεκουρώσει τις άλλες 12 συντάξεις.

Το θυμάστε εκείνο με τον Βέγγο; Που πάει στο αφεντικό του να ζητήσει δύο χιλιάρικα δανεικά; «Δυο χιλιάρικα; Μόνο ένα έχω», απαντάει το αφεντικό. «Καλά, δώσε μου ένα κι είμαστε πάτσι». «Πώς πάτσι;», λέει το αφεντικό. «Ε, ένα που μου έδωσες, ένα που μου χρωστάς, άρα είμαστε πάτσι», του λέει ο Βέγγος. Ετσι και αυτοί...

* * *

Ο Μητσοτάκης πάντως το ξεκαθάρισε: «Χουβαρνταλίκια» μόνο «όσο επιτρέπουν οι δημοσιονομικές αντοχές». Μην καλομάθουν οι συνταξιούχοι με ένα κουλούρι κάθε μέρα και χάσουμε την ...επενδυτική βαθμίδα.

Αλλά και ο Τσίπρας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. «Το πρόγραμμα που παρουσίασα στη ΔΕΘ είναι κοστολογημένο άρθρο - άρθρο», διαβεβαιώνει. Πήγε και στον Στουρνάρα για να πάρει ISO.

Από το «σκίσιμο των μνημονίων με έναν νόμο και με ένα άρθρο», στην «κοστολόγηση άρθρο - άρθρο», ένα τσιγάρο (και μερικά μνημόνια) δρόμος.

Αυτό είναι το κοινό τους πρόγραμμα. Και έχουν το θράσος αυτό το ...ερείπιο να το παρουσιάζουν σαν μεζονέτα πολυτελείας στον λαό. «Ηλία ρίχτο», που έλεγε και ο Αρμένης έξω από το «Βιετνάμ».

* * *


«Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» έλεγε ο Τσίπρας τον περασμένο Απρίλη από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον κάποιοι του «σφύριξαν» ότι το παράκανε...

Γι' αυτό τις προάλλες, στη συνέντευξη στο TRT, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει: «Κοιτάξτε, δεν λέω κάτι επαναστατικό, έχω επίγνωση του ότι δεν λέω κάτι επαναστατικό». Περιττή η διευκρίνιση, μιας και δεν έχει απομείνει πλέον κανένας που να πιστεύει το αντίθετο.

Πρόσθεσε μάλιστα - γκρινιάζοντας ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα κερδίζουν περισσότερα από τον ...μέσο όρο της ΕΕ - ότι «ούτε ο καπιταλισμός μπορεί να λειτουργήσει έτσι, ούτε η οικονομία της αγοράς μπορεί να λειτουργήσει έτσι».

Πες το ντε! Κάτι τέτοιες «ειδικότητες» («επισκευαστής της σωστής λειτουργίας της αγοράς» κ.λπ.) σπανίζουν στις μέρες μας και είναι περιζήτητες.

Με τέτοια ...εξειδίκευση και τέτοιο βιογραφικό από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σοβαρά υποψηφιότητα να τον ...προσλάβουν κάποια στιγμή. 'Η τέλος πάντων να πάρει μια προαγωγή. Τόσο κόπο κάνει...

* * *

Καλά, ας μη ρωτήσουμε τώρα γιατί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέρριψαν ξανά μέσα στη βδομάδα την τροπολογία του ΚΚΕ για απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Απάντησε ο Τσίπρας μια μέρα μετά: «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί». Και δυο μέρες μετά πρόσθεσε πως «εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία και στην κερδοφορία αυτών των ομίλων (σ.σ. των funds), αρκεί να είναι νόμιμη η λειτουργία τους».

Γεωργιάδη, εσύ; Γιατί όχι; Τα ίδια έλεγε κι εκείνος μια βδομάδα νωρίτερα: «Καπιταλισμός χωρίς πλειστηριασμούς δεν υπάρχει».

Κατά τ' άλλα οι «μονομάχοι» κατά των «funds» έκαναν τον Χατζηχρήστο στον «Μπακαλόγατο»: «Μαλώνεις ρε; Βαστάτε Τούρκοι τα άλογα... Βάστα κι εσύ κυρά Δέσποινα, και μην ακούς τι λέω».

* * *

Από την άλλη, πάντως, με ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μόνο 25.000 πλειστηριασμούς. Και όπως είπε ο πρόεδρός του, «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι πολλοί». Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί...

Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε για να πει ότι η δική του κυβέρνηση ήταν που ...προστάτευσε τους δανειολήπτες! Ε, αφού το ρίξαμε στο «μαύρο χιούμορ» και ο Τσίπρας λέει πως ο νόμος Κατσέλη έσωσε τα σπίτια του κόσμου, γιατί όχι σου λέει... Ας βάλω τώρα που γυρνάει.

Τουλάχιστον «μάθαμε» ότι τελικά και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν πλειστηριασμοί. Οπότε, να το πραγματικό δίλημμα για τον λαό: Με ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για εφιάλτη χωρίς τέλος, ή με δυνατό ΚΚΕ, για να χάσουν αυτοί τον ύπνο τους, να δυναμώσει το κίνημα που κάνει πράξη το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»;

Εκτός κι αν είσαι κάποιο τρολ των επιτελείων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οπότε το δίλημμα είναι φιλοσοφικό: Να ζει κανείς σε σπίτι όπου τα funds έχουν το αντικλείδι με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ή να γίνει νοικάρης στο σπίτι του, με ιδιοκτήτη τα funds, όπως λένε οι νόμοι της ΝΔ;

Οι «διαχωριστικές γραμμές» στη σφαίρα του ...υπαρξιακού. Τα σπίτια άλλωστε δεν φέρνουν την ευτυχία...

***

Στο μεταξύ, «βαρύ» το πρόγραμμα του Τσίπρα αυτές τις μέρες.

Την προηγούμενη βδομάδα στους «Ευρωσοσιαλιστές», όπου ανέλυσε διεξοδικά την πρότασή του ώστε το Σύμφωνο Σταθερότητας «να στηρίζει πραγματικά την οικονομική ανάπτυξη και σύγκλιση, με υιοθέτηση χρυσού κανόνα μη μέτρησης, στον ετήσιο υπολογισμό του ελλείμματος, δημοσίων επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή».

Την Πέμπτη που μας πέρασε, συνάντηση με τον Στουρνάρα για «γόνιμη ανταλλαγή απόψεων», που είναι και «το πρώτο σημαντικό βήμα» (ανυπομονούμε για τα επόμενα...).

Και τη βδομάδα που έρχεται, με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν για τον 4ο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ.

Ναι, αυτόν που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ, έχοντας μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε «μαγαζί γωνία» για τους πολέμους των ΝΑΤΟικών...

Μήπως ένεκα της συγκυρίας να έπαιρνε μαζί του στη συνάντηση και εκείνο το άλμπουμ από τον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο; Εκεί που χαριεντιζόταν με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, στην έναρξη του 1ου γύρου του «Στρατηγικού Διαλόγου».

Ποτέ δεν ξέρεις πού θα σου χρειαστούν μερικές «καλές» συστάσεις...

* * *

Μ' αυτά και μ' αυτά, όλοι παίζουν την «μπομπίνα» από την «ανάποδη» για να πουν πως «κάθε πέρσι και καλύτερα» και πως φταίει ο επόμενος.

Λογικό, άμα παίζεις τον ρόλο του «σωτήρα» όπου το σενάριο το γράφουν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του. Δεν κάνουμε δα και κανένα ...σπόιλερ να πούμε ότι αυτό το σενάριο θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο για τον λαό, αφού το σάπιο σύστημά τους γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό.

Ο λαός όμως χρειάζεται να «τρέξει» με τους αγώνες του την ταινία «μπροστά»! Να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια και να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής! Να γράψει το σενάριο των σύγχρονων αναγκών του, με ισχυρό ΚΚΕ!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ