Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Το άρθρο 28 και ο ξένος (επι)-κυρίαρχος

Αυτό το χώμα είναι δικό μας. Γι' αυτό αγωνιστήκαμε κατά την ιστορική μας διαδρομή και κατά τα μαύρα εκείνα χρόνια της φασιστικής εισβολής, απέναντι στο σιδερόφραχτο εισβολέα. Γι' αυτό το χώμα και για το λαό μας. Αγωνιστήκαμε για λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, έννοιες που καταπατούνται σήμερα από την παγκοσμιοποιημένη βία του ιμπεριαλισμού και των ΝΑΤΟικών επιθετικών δογμάτων των επεμβάσεων και του πολέμου.

Εμείς, που σύμφωνα με τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των λαών να έχουν τη δική τους πατρίδα, σε συνθήκες ειρήνης και δημιουργίας, υπερασπιζόμαστε με πάθος και υπερηφάνεια, το δικό μας δικαίωμα,

Γιατί αυτό το χώμα είναι δικό μας. Δεν μπο-ρεί κα-νείς να μας το πά-ρει.

Θα το ήθελαν όμως πολύ τα μεγάλα αφεντικά. Γιατί απαιτούν τη γη μας, τον εναέριο χώρο και τις θάλασσες. Αξιώνουν και παίρνουν «διευκολύνσεις» και δρόμους διέλευσης για τις πειρατικές τους επιχειρήσεις.

Θέλουν να μπουν στο σπίτι μας, να κλέψουν την ανάσα μας. Απαιτούν να είμαστε παρίες, στη δική μας πατρίδα κι εκείνοι επικυρίαρχοι. Θέλουν να σκύβουμε ως «μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», στο μεγάλο «πασαλίκι», στη μαφία των διαπλεκόμενων μονοπωλίων.

Και να, μεθοδικά προετοιμασμένο το άρθρο 28 της συζητούμενης αναθεώρησης του Συντάγματος που σύμφωνα με κορυφαίους συνταγματολόγους και νομικούς αναλυτές, ανατρέπει, - εφ' όσον προωθηθεί ως έχει - πάγιες αρχές και θέτει το ελληνικό Σύνταγμα, υποδεέστερο ως προς την ισχύ του απέναντι στο Κοινοτικό... δίκαιο (;) (των βομβαρδισμών), και το ΝΑΤΟικό βαρβαρικό ΑΔΙΚΟ.

Πιο απλά, τα μεγάλα αφεντικά θέλουν μειωμένης ισχύος τις συνταγματικές μας ρυθμίσεις και υπέρτερα τα δικά τους δόγματα επιβολής, ώστε απερίσπαστοι να βυσσοδομούν στον τόπο μας, στη γειτονιά μας και κατ' αναλογίαν σε πλανητικό επίπεδο.

Προσβλέπουν δηλαδή και στις δικές μας «συνταγματικές διευκολύνσεις» - αν βρεθούν ενδοτικοί και τις προωθήσουν - ώστε να επιταχύνουν την ακόμη μεγαλύτερη διείσδυσή τους και την αντίστοιχη συρρίκνωση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κατά την πορεία ενσωμάτωσης στην ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ συμμορία.

Εμείς τους το τάξαμε: Οι Εφιάλτες δε θα περάσουν.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ