Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Αγνοείται η τύχη υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής «ΑΡΑ Σαν Χουάν» με 44μελές πλήρωμα, από την Τετάρτη, οπότε και χάθηκε η επικοινωνία. Το υποβρύχιο γερμανικής κατασκευής, ενταγμένο στο στόλο από το 1985, βρισκόταν στη Νότια Θάλασσα της Αργεντινής, ενώ επίσημα οι αρχές δεν δηλώνουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σύγκρουση ελικοπτέρου και αεροσκάφους, με φόβους για θύματα, έγινε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Μπάκινχαμσαϊρ, στην κεντρική Αγγλία. Πήγες της Πολεμικής Αεροπορίας είπαν ότι το αεροσκάφος δεν ήταν στρατιωτικό. Η αστυνομία ανέφερε ότι δίνεται προτεραιότητα στην αναζήτηση και διάσωση των επιβαινόντων, που δεν διευκρινίζονταν πόσοι ήταν.

ΣΟΦΙΑ.-- Η Τσβέτα Καραγιάντσεβα εξελέγη χτες με 138 ψήφους, 3 κατά και 71 αποχές νέα πρόεδρος της βουλγαρικής βουλής, έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του προκατόχου της, Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ. Ο Γκλάβτσεφ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση έπειτα από τις απειλές βουλευτών του αντιπολιτευόμενου «Σοσιαλιστικού Κόμματος» ότι θα ξεκινούσαν μποϊκοτάρισμα των συνεδριάσεων της βουλής, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε «να φιμώσει» την αντιπολίτευση. Για να αποτρέψει πιθανή κοινοβουλευτική κρίση ενόψει της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει η Βουλγαρία το Γενάρη, ο Γκλάβτσεφ αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σοβαρές συγκρούσεις με τουλάχιστον έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκαν χτες το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, ανάμεσα σε αστυνομικούς και υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα, που μποϊκοτάρισε τον δεύτερο γύρο των πρόσφατων προεδρικών εκλογών καταγγέλλοντας νοθεία. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε δημοσιογράφους πως οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αληθινών πυρών και έριξαν πολλά δακρυγόνα, ενώ ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Οτιέντε Αμόλο κατήγγειλε τη ρίψη αστυνομικών πυρών και στο βουλευτικό του αυτοκίνητο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ