Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Σε τρίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από χτες οι εργαζόμενοι στη Γενική Κλινική του Ομίλου «EUROMEDICA», στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών. Παράλληλα, σχεδιάζουν κλιμάκωση με συναδέλφους τους άλλων ιδιωτικών κλινικών. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι της Κλινικής «Λυσίμαχος Σαραφιανός», μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από την κλινική, αύριο Τετάρτη, διεκδικώντας να μπει τέλος στην απληρωσιά και ΣΣΕ με ανάκτηση απωλειών.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Ξιφίτας» παραμένουν ανασφάλιστοι εδώ και τέσσερα χρόνια, καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Νομού Ζακύνθου. «Η εταιρεία μέχρι σήμερα υπεκφεύγει να λάβει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και το ΙΚΑ, παρά και τις καταγγελίες των εργαζομένων, του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου, δεν είχε προβεί μέχρι πρότινος στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

«ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Ναυπλίου, με αίτημα να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Εσπερίδες» που κάηκε ολοσχερώς στις 31/8, έκανε την περασμένη Παρασκευή το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Αργολίδας, διεκδικώντας την επαναλειτουργία όλων των εγκαταστάσεων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ουσιαστική προστασία όλων των εργαζομένων.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στάση εργασίας, με μεγάλη συμμετοχή, έκαναν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας «Χανδρή», στην Κέρκυρα, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, μπροστά στα σχέδια της εργοδοσίας να πουλήσει τις εγκαταστάσεις, διακόπτοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία των ξενοδοχείων προκειμένου να γίνουν εργασίες ανακαίνισης. Αλληλεγγύη εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των σωματείων στα ξενοδοχεία «Mediterraneo» και «Sunshine», που στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: «Υγιεινή και ασφάλεια δεν γίνεται με δουλειά μέχρι το θάνατο, απληρωσιά, κάτεργα και ανεργία». Παρέμβαση με το σύνθημα αυτό έκανε η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας του υπουργείου Εργασίας στα πλαίσια καμπάνιας της ΕΕ με θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι για όλες τις ηλικίες», την περασμένη Παρασκευή, στην Καλαμάτα. Με το πανό, τα συνθήματα και τις ανακοινώσεις τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους στη χτεσινή συγκέντρωση που οργάνωσαν δέκα σωματεία της περιοχής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ