Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Εντονη ανησυχία και προβληματισμό για την πιθανή μεγαλύτερη εξάπλωση της επιδημίας του αιμορραγικού ιού Εμπολα στην πολυπληθέστερη πόλη της ΛΔ Κονγκό, Γκόμα, προκάλεσε χτες ο επιβεβαιωμένος πρώτος θάνατος ενός ιερέα που είχε μολυνθεί στη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Μπουτέμπο. Η Γκόμα βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νότια από την περιοχή που εντοπίστηκε αρχικά ο Εμπολα πριν από ένα χρόνο. Εως τώρα έχουν μολυνθεί από τον ιό πάνω από 2.500 άνθρωποι και 1.700 έχουν πεθάνει.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- «Βαθιά ανησυχία» για τον νέο αντιμεταναστευτικό κανονισμό των ΗΠΑ εξέφρασε χτες εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκτιμώντας ότι περιορίζει το δικαίωμα αίτησης για άσυλο και ανάβει το «πράσινο φως» για μαζικές απελάσεις μεταναστών.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Σουδανοί μέλη των «Δυνάμεων Αμεσης Υποστήριξης» (RSF) βασάνισαν μέχρι θανάτου τη Δευτέρα έναν πολίτη στην πόλη Ντιμ της επαρχίας Νταρφούρ. Αυτό ανακοίνωσε χτες επιτροπή γιατρών της περιοχής, τονίζοντας πως ήταν το έκτο θύμα της βίας των παραστρατιωτικών μέσα στο τελευταίο τετραήμερο. Πάντως, προχτές βράδυ, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του πολίτη, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συγκεντρώσεις σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ