Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και ένα μήνα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ», που αναλαμβάνει εργολαβίες της ΔΕΗ στο Αγρίνιο. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Τεχνιτών Ηλεκτρισμού Αιτωλοακαρνανίας, στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών. Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης την προσπάθεια της εταιρείας να εκτελέσει εργασίες με εργαζόμενους από άλλη περιοχή και χωρίς μέτρα ασφαλείας, κρούοντας τον κώδωνα για τους κινδύνους που δημιουργεί η τακτική αυτή.

«ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ»: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Κώστας Γεωργίου ΑΕ», στον Αυλώνα. Την Κυριακή θα κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Χτες, στην προγραμματισμένη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία κατέθεσε υπόμνημα μέσω του δικηγόρου της, με το οποίο αρνείται τα προβλήματα που έχουν καταγγείλει οι απεργοί, μετανάστες στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν. Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής έχει καταγγείλει την πρακτική της εργοδοσίας να προσλαμβάνει εργαζόμενους με στόχο να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, κάτι που διαπιστώθηκε και σε έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση την περασμένη βδομάδα.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΔΟΥ: Σε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις «ποινές» 6μηνης αποβολής που τους επέβαλε η πλειοψηφία της διοίκησης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προχώρησαν οι τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Οπως υπενθυμίζει η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, «οι διαγραφές ήρθαν ακριβώς τη στιγμή που τρία επιχειρησιακά Σωματεία, στα οποία οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές πρωτοστατούν, άνοιξαν το ζήτημα της υπογραφής συμβάσεων με αυξήσεις που να αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της κρίσης». Με προσωρινή διαταγή, το δικαστήριο ανέστειλε την ισχύ της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για εξάμηνη αποβολή των συνδικαλιστών, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές της πλειοψηφίας του σωματείου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ