Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ»: Σε Γενική Συνέλευση προχωρά το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου» την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο εργοδότης, καθώς και έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ.

ΟΜΙΛΟΣ «ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ»: Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκονται από χτες, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Σκουλούδη» («Ευβοϊκή Οινοποιητική», ΙΝΟ) με αίτημα να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ στο Αγρίνιο έκανε χτες η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, εντατικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς στον κλάδο των κατασκευών, ειδικότερα στα εργοτάξια των οδικών αξόνων, και ασφάλιση με βάση τις κλαδικές συμβάσεις του 2009.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τη Γενική του Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος (ΣΕΦIΕ Θ-ΒΕ), την Κυριακή 21 Ιούνη, τις 6 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«ΟΛΥΜΠΟΣ»: Την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκαν - μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας κα Πάπαρη - σε βαριές ποινές τέσσερις συνδικαλιστές, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση το 2012 έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος» των αδελφών Σαράντη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον εν λόγω εργοδότη να εφαρμόζει ανενόχλητος τους δικούς του ...νόμους στις εργασιακές σχέσεις!». Καλεί τους εργαζόμενους της «Ολυμπος» και του ομίλου των αδελφών Σαράντη να οργανωθούν στο ταξικό συνδικάτο.

ΠΑΓΝΗ: Νέα τρίωρη στάση εργασίας διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σήμερα, Τετάρτη, από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί. Στο πλαίσιο της στάσης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ. Οπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου, «η κατάσταση στο νοσοκομείο γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς».

ΛΑΡΙΣΑ: Για τις 15 Φλεβάρη 2016 αναβλήθηκε η δίκη των 11 αγροτών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Νίκαιας το 2013. Ωστόσο, τα «αγροτοδικεία» είναι συνεχή, καθώς ακολουθούν συνεχόμενες δίκες αγροτών συνδικαλιστών στις 17 Σεπτέμβρη, στις 14 Οκτώβρη, το Νοέμβρη και ο κατάλογος συνεχώς εμπλουτίζεται.

ΕΚΑΒ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικώντας δεδουλευμένα από νυχτερινές βάρδιες, αργίες και εκτός έδρας, από τον Ιούνη του 2014.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης είναι να ληφθεί απόφαση για απεργία στον κλάδο όταν έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο η νέα συμφωνία - μνημόνιο, «γιατί μπλόκο σε παλιά και νέα μνημόνια μπορεί να βάλει μόνο ο αγώνας της εργατικής τάξης, κόντρα στην κυβέρνηση που υπηρετεί κεφάλαιο - ΕΕ και τη στρατηγική της αύξησης των κερδών της πλουτοκρατίας».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ