Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο πληθυσμός των παραγκουπόλεων στον πλανήτη θα ανέρχεται σε 1,4 δισεκατομμύρια το 2020, δηλαδή όσο ο πληθυσμός της Κίνας, ανακοίνωσε χτες αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, καλώντας τις κυβερνήσεις των χωρών να ενδιαφερθούν για την κατοικία, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν οδηγεί αυτομάτως στη μείωση των παραγκουπόλεων.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η κατανάλωση ακάθαρτου νερού και συναφείς ασθένειες (όπως ελονοσία, διάρροια) σκοτώνουν ετησίως 13.000.000 ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, εκ των οποίων πολλά είναι βρέφη και παιδιά, ανακοίνωσε χτες η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ο αριθμός των Κροατών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ήτοι 550.000 άτομα, παραμείνει αμετάβλητος από το 1999, αν και το ΑΕΠ της χώρας έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, αναφέρουν επίσημα στοιχεία των κροατικών αρχών.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Η αεροπορία της Σρι Λάνκα βομβάρδισε χτες, για δεύτερη μέρα, περιοχές του Κιλινότσι, κοντά στο αρχηγείο των ανταρτών Ταμίλ. Οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν ωστόσο λίγη ώρα πριν την κηδεία των 64 αμάχων που σφαγιάστηκαν προχτές στη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης.

ΝΤΙΛΙ.-- Ανατολικοτιμορέζοι αντάρτες άρχισαν από χτες να παραδίδουν όπλα στους Αυστραλούς στρατιώτες.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ενα 14χρονο αγόρι εξακριβώθηκε χτες πως απεβίωσε μετά τη μόλυνσή του με τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών.

ΡΩΜΗ.-- Εικοσιτετράωρη απεργία ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον κρατικό σιδηρόδρομο στην Ιταλία την ερχόμενη Τρίτη, απαιτώντας να βελτιωθούν τα μέτρα ασφαλείας ύστερα από τα συνεχιζόμενα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί.

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Η αεροπορική εταιρία «Delta Air Lines» ανακοίνωσε χτες ότι θα υποβάλει αίτηση να διακόψει το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των πιλότων της ξεκινώντας από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

ΑΒΑΝΑ.-- Το πανεπιστήμιο του Γιέιλ των ΗΠΑ δώρισε στην Κούβα 62 ντοκιμαντέρ και 5.000 φωτογραφίες που είχαν τραβήξει Αμερικανοί κινηματογραφιστές και δημοσιογράφοι από την εποχή που ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ηγέτης των ανταρτών στη Σιέρα Μαέστρα, το 1957, μέχρι και το 1970. Παράγοντες και των δύο χωρών δηλώνουν ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τους δεσμούς των δύο χωρών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ