Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η αδυναμία τους λαϊκή δύναμη

Ο εκλογικός νόμος βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της δικομματικής αντιπαράθεσης, καθ' όλα υποκριτικής και διόλου αθώας ως προς τις πραγματικές της στοχεύσεις. Στελέχη της κυβέρνησης έθεσαν το ζήτημα της αλλαγής του, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να συνδράμει, έτσι ώστε οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με βάση το νέο, κοινά συμφωνημένο, εκλογικό νόμο, κάτι που, όπως λένε, επιβάλλεται από την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί ανεμπόδιστα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Ομολογώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι στοχεύουν στην ενίσχυση του ληστρικού και καλπονοθευτικού του χαρακτήρα. Από την άλλη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σηκώνουν το γάντι και τους τόνους της αντιπαράθεσης, αντιτάσσοντας το αίτημα για «εκλογές τώρα». Και φυσικά προσπερνούν σαν μη γενόμενες τις τόσες αλλαγές εκλογικών νόμων που το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση έκανε, όποτε έκρινε ότι κάτι τέτοιο συνέφερε και το ίδιο και τα συμφέροντα που σε πολιτικό επίπεδο εκπροσωπεί.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανοίγουν και συντηρούν αυτή τη συζήτηση τώρα, ενώ η χώρα διανύει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, προκειμένου ο δικομματισμός στο σύνολό του να βγει από την εκλογική μάχη, όποτε κι αν αυτή διεξαχθεί, αλώβητος. Αυτό είναι το άγχος το δικό τους και της άρχουσας τάξης την οποία εκπροσωπούν, αγωνιούν για το ενδεχόμενο να εκφραστεί στην κάλπη η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που με συνέπεια και οι δύο εφάρμοσαν και εφαρμόζουν. Το ενδεχόμενο να τους δυσκολέψει η λαϊκή ψήφος αναδείχνοντας αδύναμη κυβέρνηση, να μην τους δώσει ο λαός τη δυνατότητα να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι την εφαρμογή της, την προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που σαρώνουν στο διάβα τους δικαιώματα και κατακτήσεις, συμπιέζοντας όλο και πιο κάτω το επίπεδο ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα από την πλευρά τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια κυβέρνηση ισχνή ή μη αυτοδύναμη. Αντίθετα, η αδυναμία των δικομματικών συνεταίρων θα είναι δική τους δύναμη. Εχουν κάθε συμφέρον να επιδιώξουν με την πάλη τους και την ψήφο τους μια τέτοια εξέλιξη. Να αποδυναμώσουν τόσο το δικομματισμό, που να μην μπορεί να προχωρήσει στη λήψη νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, να μη του δώσουν δύναμη, να του την αφαιρέσουν. Να απορρίψουν ως τρομοκρατική την κινδυνολογία που αναπτύσσεται και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, που θέλει τη χώρα να μπαίνει σε μια περίοδο αστάθειας, δηλαδή αδυναμίας προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, αν κανένα από τα δύο δε συγκεντρώσει μια άνετη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Κίνδυνος για το λαό είναι το ίδιο το δικομματικό πολιτικό σύστημα, όσο πιο δυνατό τόσο πιο επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρά τους μεταξύ τους διαγκωνισμούς για την εξουσία, δε θέλουν να υποστεί ρήγματα.

Αυτό πρέπει να το θελήσει ο λαός και να το επιβάλλει δυναμώνοντας τους κοινωνικοπολιτικούς του αγώνες, καταδικάζοντας παντού και με κάθε τρόπο το δικομματισμό και όσα αυτός εκπροσωπεί, εκφράζοντας τη θέλησή του αυτή και στην κάλπη, με ψήφο τέτοια που να ανοίγει θετική για τα δικά του συμφέροντα προοπτική, με ψήφο στο ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ