Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΛΟΝΓΚΟΥΕ.-- Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του κυκλώνα «Φρέντι» κάνει λόγο για περισσότερους από 400 νεκρούς σε Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη. Ο κυκλώνας έπληξε αρχικά το νοτιοανατολικό τμήμα της Αφρικής στα τέλη Φλεβάρη και επέστρεψε για δεύτερη φορά το Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον 326 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μαλάουι, ενώ 53 νεκροί προστέθηκαν στον απολογισμό των θυμάτων σε Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη, που ήδη μετρούσαν 27 νεκρούς από το προηγούμενο πέρασμα του κυκλώνα.

ΦΟΙΝΙΞ.-- Φορτηγό τρένο που μετέφερε επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη δυτική Αριζόνα των ΗΠΑ, περίπου 40 μέρες μετά τον καταστροφικό εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας με επικίνδυνα χημικά στο Οχάιο. Δεν έγιναν άμεσα γνωστές πληροφορίες για πιθανή διαρροή επικίνδυνων υλικών μετά τον εκτροχιασμό που σημειώθηκε στην κομητεία Μοχάβε, κοντά στα διοικητικά όρια της Αριζόνας με την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

ΕΡΜΠΙΛ.-- Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε συντριβή ελικοπτέρου σε απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ιράκ. Σύμφωνα με αξιωματούχους του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, ορισμένα από τα θύματα ήταν «μέλη του PKK». Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ούτε σε ποιον ανήκε το ελικόπτερο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ