Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενταση της επίθεσης

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι το κεφάλαιο και τα κόμματά του θα οξύνουν το επόμενο διάστημα την επίθεση σε κάθε τομέα που σχετίζεται με τους όρους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, με στόχο να την καταστήσουν ακόμα φτηνότερη για τα ευρωενωσιακά μονοπώλια. Αυτό σημαίνει ότι καμιά παραχώρηση, καμιά υποχώρηση δεν πρόκειται να κάνουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι σύμμαχοί τους στην Ελλάδα, κανένα φως στο τούνελ δεν πρόκειται να δει ο λαός, όσο το αστικό πολιτικό σύστημα διαθέτει την ικανότητα να ενσωματώνει τις όποιες αντιδράσεις και να αποτρέπει τη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Δε φτάνει η ψήφος

Ο λαός πρέπει να προετοιμάζεται για σκληρούς και επίμονους πολιτικούς αγώνες, με πολυμορφία. Να αξιοποιεί κάθε όπλο που πιάνει στα χέρια του, για να ανοίξει ρήγματα στο σύστημα της εξουσίας του κεφαλαίου, να το αποσταθεροποιήσει. Η ψήφος ήταν ένα τέτοιο όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά προς το δικό του πραγματικό συμφέρον, αφαιρώντας δύναμη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, προσθέτοντας κι άλλο μπόι στο ΚΚΕ. Δεν είναι όμως κι αυτό αρκετό.

Οργάνωση παντού με καθαρό το στόχο

Αυτό που μπορεί να οδηγήσει το λαό στην ελπιδοφόρα αντεπίθεση, είναι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ είναι οι συσπειρώσεις εκείνες που μπορούν να εγγυηθούν ότι η δίκαιη αγανάκτηση δε θα σκορπίσει ακίνδυνα για το σύστημα, αλλά θα πάρει πολλαπλάσια ισχύ μέσα από το στέριωμα της λαϊκής συμμαχίας. Ηρθε η ώρα η αντίδραση στην κυρίαρχη πολιτική να εκφραστεί με οργανωμένο τρόπο ενάντια στο κεφάλαιο με πολύμορφους επιθετικούς αγώνες και κυρίως με την πλήρη απαξίωση και αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Με μαζική πολιτική χειραφέτηση

Η αλλαγή των συσχετισμών θα γίνεται πιο ευνοϊκή για το λαό, όσο αυτός μετράει λιγότερους εργατοπατέρες στα συνδικαλιστικά του όργανα, περισσότερα ταξικά σωματεία, χιλιάδες νέους συναγωνιστές στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Και ταυτόχρονα μαζική πολιτική χειραφέτηση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που θα μεταφράζεται σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

(από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ