Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας στο οδόστρωμα στην περιοχή της Χελμάντ, τη στιγμή που μία Αφγανή βουλευτής της επαρχίας Γκάζνι, η Χαμά Σουλτάνι, υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ότι «έπεισε» το Μουλά Ομάρ να προχωρήσουν οι Ταλιμπάν σε ειρήνη με το καθεστώς Καρζάι. Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι από το Αφγανιστάν αποχώρησαν 650 κατοχικοί στρατιώτες στο πλαίσιο της απόσυρσης μέρους της κατοχικής δύναμης των ΗΠΑ.

ΑΜΜΑΝ.-- Δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οι εννιά δημοσιογράφοι, είναι ο απολογισμός της επέμβασης της αστυνομίας, σύμφωνα με δική της ανακοίνωση, ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούσαν «μεταρρυθμίσεις» και «ομάδα υποστηρικτών του βασιλιά Αμπντάλα».

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οκτώ νεκρούς και 13 τραυματίες άφησε πίσω της βομβιστική επίθεση με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Καρμπάλα στο νότιο Ιράκ, χωρίς εμφανή στόχο. Επίσης, οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν πέντε αξιωματούχους του πρώην καθεστώτος, μεταξύ αυτών και δύο ετεροθαλείς αδελφούς του Σαντάμ Χουσεΐν, μόλις τους παραδόθηκαν από τον αμερικανικό στρατό πριν από λίγο καιρό εφόσον, όπως υποστήριξαν, «είχαν καταδικαστεί σε θάνατο ερήμην για δολοφονίες πολιτών».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ