Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Απλήρωτους για μήνες έχουν αφήσει τους εργαζόμενους οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων «Ελληνική Σωληνουργία», ΝΕΟΣΕΤ και ΣΕΛΜΑΝ στην Εύβοια. Το θέμα έφερε χτες για δεύτερη φορά στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ζητώντας όχι μόνο τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και έκτακτη ενίσχυση ύψους ενός μισθού από τον ΟΑΕΔ. Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου είπε ότι έχει εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα και επειδή δεν έχουν ανταποκριθεί οι εργοδότες, την ερχόμενη βδομάδα θα γίνουν χωριστές τριμερείς.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Με εκδήλωση αλληλεγγύης θα υποδεχθούν την πορεία που ξεκίνησαν οι σχολικοί φύλακες ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στις 28/9 από τη Θεσσαλονίκη, το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ και σωματεία εργαζομένων σε Δήμους της Αττικής (Υπολοίπου Αττικής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας). Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 20/10, στις 7 μ.μ. στον Αγιο Στέφανο (κτίριο πρώην ΤΥΠΕΤ, οδός λεωφόρου λίμνης Μαραθώνα).

ΦΩΚΑΣ: Με μαζική παρέμβαση, χτθες, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης του «ΦΩΚΑ» στη Θεσσαλονίκη, μπλόκαραν τη μεταφορά των εμπορευμάτων που επιχείρησαν να βγάλουν από το κατάστημα της Τσιμισκή κάποιοι προμηθευτές. Οι εργαζόμενοι πιέζουν και με αυτό τον τρόπο την εργοδοσία να καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει καθώς και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

ΟΑΣΘ: Προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η ΔΑΣ - ΟΑΣΘ. Οπως σημειώνει, την Παρασκευή 4/10, στον περιβάλλοντα χώρο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, μοίραζε ανακοινώσεις για το συλλαλητήριο στις 5/10 και ο επόπτης υπηρεσίας κάλεσε τους security.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΣΑ - ΟΑΕΕ, Πρώην ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΑΕ, την Πέμπτη 31 Οκτώβρη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στην ανεργία πετιούνται 16 εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Ζακύνθου, οι οποίοι είχαν αρχικά προσληφθεί με προγράμματα stage και παρέμεναν στις θέσεις τους μέχρι πρότινος με δικαστικές αποφάσεις. Με νέα δικαστική απόφαση, όπως καταγγέλλει το ΕΚ του νησιού, οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ