Τρίτη 15 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για τα λαϊκά συμφέροντα

Η πρόσφατη παρέμβαση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τις καυτές ανατιμήσεις σε μια σειρά είδη πρώτης ανάγκης και την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, μέσα από την πολιτική που εφαρμόζεται, είναι η τελευταία μιας σειράς αντίστοιχων παρεμβάσεων που δίνουν και το στίγμα του πώς αντιλαμβάνονται τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση, την επικείμενη πολιτική εκλογική μάχη του Οκτώβρη. Και με αυτό τον τρόπο καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να σκεφτούν και να διαμορφώσουν τα κριτήρια ψήφου με γνώμονα τα προβλήματά τους.

Κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι η ανεργία, η ακρίβεια, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, η εμπορευματοποίηση της γης, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου, η συνολική υποβάθμιση της ζωής. Είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που πριν τελειώσει ο ένας ξεκινά ο άλλος, οι εργάτες που φεύγουν για τη δουλιά τους και δεν επιστρέφουν ή επιστρέφουν σακατεμένοι. Ολα αυτά δεν αφήνουν περιθώρια να πέσουν οι άνθρωποι του μόχθου στην παγίδα που στήνουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ και να ψηφίσουν για τα φώτα στους δρόμους, για τα πεζοδρόμια και τα σιντριβάνια. Γιατί ακόμα και αυτά τα λεγόμενα «τοπικά» προβλήματα απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

Ετσι, με οδηγό αυτά τα προβλήματα και τις λύσεις σε όφελος του λαού, η ΝΑΣ και οι αγωνιστικοί συνδυασμοί έχουν αναπτύξει τη δράση τους με περιοδείες, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, όχι για να υποδείξουν στους εργαζόμενους ποια είναι τα προβλήματά τους - οι ίδιοι τα γνωρίζουν πολύ καλά - αλλά για να αναδείξουν αυτά ακριβώς σαν τα κριτήρια ψήφου καλώντας τους ταυτόχρονα σε διεκδικητικούς αγώνες, αλλά και να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς. Μίλησε με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς για τους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία. Διαδήλωσε μαζί με τους φοιτητές και τους γονείς τους για δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση. Περιόδευσε σε νοσοκομεία και κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις και τη μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Οργάνωσε και συμμετείχε σε δεκάδες αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στο λιβανέζικο και παλαιστινιακό λαό.

Διαδήλωσε για δωρεάν χρήση της λαϊκής περιουσίας, στα διόδια της Αττικής Οδού, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνουν αδρά για να περάσουν το δρόμο. «Μπλόκαρε» τα ταμεία των ακτών της Αττικής διεκδικώντας ανοιχτές παραλίες για όλο το λαό. Δείχνοντας και πραχτικά πώς πρέπει να δρουν οι εκλεγμένοι στην Αυτοδιοίκηση μαζί με το λαό. Δήλωσε «δεν πάει άλλο» για τα εργατικά εγκλήματα που συντελούνται στους τόπους δουλιάς, αποδίδοντας χωρίς περιστροφές και μισόλογα τις ευθύνες στη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη. Παράλληλα σε κάθε περιοδεία, «έκρουε το καμπανάκι» στους εργαζόμενους για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, για το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλιά, για τις κατακτήσεις τους που χάνονται μία - μία. Τους καλεί να παλέψουν για όλα αυτά, να σκεφτούν σοβαρά και να κρίνουν αυστηρά από την πλούσια πείρα τους. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ και οι εκπρόσωποί τους στους δήμους και στις νομαρχίες, είναι ένοχοι γενικά και στην Αυτοδιοίκηση. Να τους καταψηφίσουμε λοιπόν, ενισχύοντας τη ΝΑΣ και τους αγωνιστικούς δημοτικούς συνδυασμούς.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ