Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Κοινό γεύμα με Αναστασιάδη - Ακιντζί θα έχει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο στην Κύπρο με στόχο την «ενεργότερη εμπλοκή» της ΕΕ στη «λύση» του Κυπριακού.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς απέρριψε χτες ως αβάσιμες τις κατηγορίες σερβικών ΜΜΕ ότι συνεργάτες του ευθύνονται για την επίθεση στον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη Σρεμπρένιτσα το προηγούμενο Σάββατο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι βρετανικές αρχές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια «ζώνη ασφαλείας» στο λιμάνι του Καλέ, στη Γαλλία, ώστε οι μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στη Βρετανία να μην μπορούν να κρυφτούν σε νταλίκες που ετοιμάζονται να περάσουν στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, ανακοίνωσε χτες η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

ΜΑΣΣΑΛΙΑ.-- Πυρκαγιά που συνοδεύτηκε από εκρήξεις σε δύο γεμάτες δεξαμενές σημειώθηκε χτες στο πετροχημικό εργοστάσιο LyondellBassel, στη γαλλική Μασσαλία, χωρίς να αναφερθούν τραυματίες. Στελέχη της εταιρείας εκτιμούσαν ως πιο πιθανή μια «κακόβουλη ενέργεια».

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Μέσα στους τελευταίους 16 μήνες, πάνω από 15.000 Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 30.000 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι απέλυσε χτες τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων στρατού, αεροπορίας και πολεμικού ναυτικού, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την αποτυχία στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ