Σάββατο 15 Απρίλη 2017 - Κυριακή 16 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

* Με τη συμμετοχή 70 ομάδων και 745 παικτών πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών/τριών στο Λουτράκι Κορινθίας. Οι ομάδες του 5ου Χανίων, Εκπ. Βασιλειάδη και Ιωνιδείου Πρότυπου Πειραιά βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων αντίστοιχα, ενώ οι Β. Κασιούμης, Μ. Τριανταφυλλίδης, Αν.-Θ. Σωτηρόπουλος και Χ. Κόκκαλης κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στις τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων αντίστοιχα. 96 παιδιά συμμετείχαν στο 13ο Ανοιχτό Κύπελλο που διοργανώθηκε παράλληλα για παιδιά που δεν είχαν προκριθεί.

* Με 192 μαθητές απ' όλη την Αθήνα διεξήχθη το 12ο Σχολικό Πρωτάθλημα Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας που διοργάνωσε ο ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με το Δήμο και τη Σχολική Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, γονείς και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών (Σκακιστικός πυρετός, Η βασίλισσα του Κατβέ) και να συζητήσουν με τη φιλόλογο κ. Αλ. Χαρανά για τον παρεμβατικό ρόλο της οικογένειας και τον ανασταλτικό ρόλο της τιμωρίας. Η διοργάνωση δεν εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΣΣΝΑ.

* Στη Λετονία διεξάγεται το φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών με 144 συμμετοχές. Στην κορυφή της αρχικής κατάταξης βρίσκονται οι αδερφές Muzychuk, K. Lagno, N. Dzagnidze και A. Stefanova. Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι Σ. Τσολακίδου, Κ. Παυλίδου, Ι. Μάκκα, Γ. Γράψα και Μ. Κουβάτσου.

* Με νικητές τους Wesley So και Foisor Sabina-Francesca έληξαν τα Ατομικά Πρωταθλήματα ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 29 Μάρτη έως 9 Απρίλη με σύστημα πουλ 11 γύρων.

* Οι τόνοι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIDE) δείχνουν να έπεσαν μετά τη διεξαγωγή του έκτακτου Προεδρικού Συμβουλίου στις 10 Απρίλη αναφορικά με την παραίτηση του προέδρου της, Κ. Ιλιουμζίνοφ. Ο Κ. Ιλιουμζίνοφ παραδέχτηκε ότι είχε εκφράσει την επιθυμία να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του εν βρασμώ ψυχής, την οποία και ανακάλεσε. Το Συμβούλιο ανανέωσε ομόφωνα την απόφαση που είχε πάρει στις 6 Δεκέμβρη 2015, με την οποία τα καθήκοντα του προέδρου μεταβιβάζονται στον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της ΕΣΟ, Γ. Μακρόπουλο, μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση του Κ. Ιλιουμζίνοφ με τις ΗΠΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ