Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ: Στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη βάρδιας) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών στις 12 μ., για όλους τους συμβασιούχους, πραγματοποιεί σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, προβάλλοντας τα αιτήματα: Καμιά απόλυση συμβασιούχου, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Αναφερόμενο στην προκήρυξη του υπουργείου για 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό των δήμων, σημειώνει πως οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες και «δεν καλύπτονται από τις προσλήψεις αυτές». Με ανακοίνωσή της, η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του πρακτορείου «Ευρώπη» οργανώνει σήμερα, 6.30 μ.μ., η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Ενωση ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, προκειμένου «να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου» σχετικά με μια σειρά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους, όπως η χορήγηση οικονομικού βοηθήματος, η υπόθεση της «μεταβίβασης επιχείρησης» από την «Ευρώπη» στην «Αργος», η χορήγηση κάρτας ελεύθερης πρόσβασης στα ΜΜΜ για τους εργαζόμενους της «Ευρώπης», η απαλλαγή των απλήρωτων εργαζομένων από τις υποχρεώσεις σε Εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες κ.ά.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας (Πατησίων 37) αύριο, στις 10.30 π.μ., την ώρα που έχει οριστεί η συζήτηση της εργατικής διαφοράς για την απόλυση μέλους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου και εργαζόμενου στο κατάστημα «The Mart» μέσω του «δουλεμπορικού» «InGroup». Ο Σύλλογος απαιτεί την ακύρωση της απόλυσης, την οποία καταγγέλλει ως «παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. πραγματοποιούν οι οδηγοί στα μπλε λεωφορεία της ΟΣΥ την Τρίτη 20/2, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή τους. Στις 14 και 15 Μάρτη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

«ΕΛΑΪΣ» - «ΛΕΒΕΡ»: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια, διεκδικώντας τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους κόντρα στα επιχειρηματικά σχέδια της «Unilever», που δρομολογεί μεταφορά μέρους της παραγωγής από του Ρέντη στο εργοστάσιο της «ΕΛΑΪΣ» στην Πειραιώς, μετά την πώληση του τελευταίου σε νέο ιδιοκτήτη. Χτες προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο στου Ρέντη, όπου έκαναν Γενική Συνέλευση. Εκεί αποφάσισαν να συνεχίσουν με νέα στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη (12 μ. έως 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ., έξω από το εργοστάσιο στην Πειραιώς. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το κλαδικό τους σωματείο, η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ