Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA»: Στο πλαίσιο του προγράμματος κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά, σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς και στο ΚΤΕΟ «Auteco» (Λεωφόρος Αθηνών 107), επιχείρηση που ανήκει στον όμιλο «J&P ΑΒΑΞ», όπου συνιδιοκτήτες είναι οι ιδιοκτήτες του «Athens Ledra» (οικογένεια Παρασκευαΐδη).

ΟΑΕΔ: Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη (12 μ. έως τέλος του ωραρίου) οι εργαζόμενοι που έχουν υπαχθεί στον ΟΑΕΔ και προέρχονται από τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) που καταργήθηκαν, στο πλαίσιο του δευτέρου μνημονίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την επανασύσταση των Οργανισμών και το ξεκίνημα των προγραμμάτων που καταργήθηκαν. Στο πλαίσιο της στάσης θα γίνει συγκέντρωση στις 12 μ. στα γραφεία της πρώην Εργατικής Κατοικίας (Σολωμού 60 και Πατησίων).

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε νέα τρίωρη στάση εργασίας, κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας (5 π.μ. - 8 π.μ. και 9 μ.μ. - 12 τα μεσάνυχτα) προχωρούν σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η «Ενωμένη Κίνηση» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) συμμετέχει στην κινητοποίηση και διεκδικεί: Ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Επαναλειτουργία όλων των γραμμών. Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ