Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Μπραχάμι, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, με αφορμή τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στο ρεύμα (μέχρι 48,7%) που ετοιμάζεται να βάλει η ΔΕΗ από το νέο έτος.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Καμιά αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος - Κατάργηση των χαρατσιών για όλα τα νοικοκυριά», μέλη της Επιτροπής μοίρασαν ανακοινώσεις, κάλεσαν εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους της περιοχής να μην αρκεστούν μόνο στην αγανάκτηση, αλλά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμμετάσχουν σε οργανωμένο και αποφασιστικό αγώνα για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Ηλιούπολης, μόλις σε μια εβδομάδα, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 15 οικογένειες. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε έπειτα από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Δεν πάει άλλο. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η εργατική τάξη, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία των λαϊκών οικογενειών έχουν ένα δρόμο. Την οργάνωση της πάλης ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, την αντίσταση στο νέο μεσαίωνα που επιβάλλει το κεφάλαιο αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, το δυνάμωμα των ταξικών συνδικάτων και της Λαϊκής Επιτροπής».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ