Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΪΑΜΙ.-- Δεν προκαλεί νεκρούς μόνο το πέρασμα του τυφώνα «Ιρμα», αλλά και οι πολυήμερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Χτες, στους τουλάχιστον 13 Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία της Φλόριντα από το πέρασμα του τυφώνα, προστέθηκαν και άλλοι πέντε ηλικιωμένοι, που έχασαν τη ζωή τους σε γηροκομείο της πολιτείας που είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το Σαββατοκύριακο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, εξέφρασε χτες αμφιβολίες για τις πιθανότητες που έχει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να επιτύχει τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από το 35% που είναι σήμερα, ενόψει της σχεδιαζόμενης φορολογικής «μεταρρύθμισης» και απλοποίησης του φορολογικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Νωρίτερα, το αμερικανικό Κογκρέσο ζήτησε από τον Πρόεδρο Τραμπ να καταδικάσει τις ομάδες μίσους και «την αυξανόμενη επικράτηση των εξτρεμιστών που υποστηρίζουν τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και την υπεροχή των λευκών».

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις έγιναν χτες στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους σε μια σειρά υπηρεσίες (τέλη για διπλώματα οδήγησης, διαβατήρια) και διάφορα προϊόντα.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ενωση Οικογενειών Αγνοουμένων», που σχετίζεται και με την υπόθεση του (δολοφονηθέντος στο Κάιρο) Ιταλού μεταπτυχιακού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι, συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, επιβεβαίωσαν χτες Αιγύπτιοι αστυνομικοί αξιωματούχοι.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Την έκδοση 100ετούς ομολόγου ξεκίνησε χτες η Αυστρία, καθώς το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών δημιούργησε εμπιστοσύνη ότι θα μπορούσε να πουλήσει έναν τέτοιο τίτλο μέσω κοινοπραξίας τραπεζών. Οι τράπεζες που εμπλέκονται είναι οι Bank of America Merrill Lynch, Erste Group, Goldman Sachs, NatWest Markets και Societe Generale.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ