Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που έγινε σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στην περιοχή Σικαρπούρ, στα νότια του Πακιστάν.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό, η ΛΔ Κορέας είναι αντιμέτωπη με μεγάλες καταστροφές μετά από σφοδρές πλημμύρες που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες, με συνέπεια πάνω από 130 άνθρωποι να σκοτωθούν και σχεδόν 400 άνθρωποι να αγνοούνται.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Η αστυνομία της Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή εντολή της κυβέρνησης να απαγορεύσει έως τις 15 Οκτώβρη όλες τις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις. Η ήδη τεταμένη κατάσταση με τα λαϊκά στρώματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης παρά τον πλούτο που υπάρχει, μετά και την απαγόρευση δημιουργεί ακόμα πιο εκρηκτικές καταστάσεις. Επίσης, άγαλμα του Προέδρου της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, που μοιάζει με τον «σούπερμαν», από γνωστό καλλιτέχνη που έχει την ανοχή του καθεστώτος, έχει δημιουργήσει ποικίλα σχόλια στην κοινή γνώμη της χώρας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Η Σομαλία φιλοξένησε χτες συνάντηση της Διακυβερνητικής Αρχής Ανάπτυξης (IGAD ), στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να επιδείξει τις «προσπάθειές» της για «επιστροφή» στις πλατφόρμες διεθνούς και περιφερειακής συνεργασίας. Η IGAD αφορά ένα σχήμα εμπορικής συνεργασίας, στην οποία συμμετέχουν Κένυα, Αιθιοπία, Ουγκάντα, Ντζιμπουτί, Σουδάν, Ουγκάντα και Σομαλία.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Μια 20χρονη Ινδή κατήγγειλε ότι φανατικοί ινδουιστές βίασαν την ίδια και την 14χρονη ξαδέλφη της, αλλά και σκότωσαν δυο συγγενείς τους, με την κατηγορία ότι αν και μουσουλμάνοι κατανάλωσαν βοδινό κρέας. Η ίδια υποστήριξε ότι αυτά έγιναν στη βόρεια πολιτεία Χαριάνα, πριν δυο βδομάδες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ