Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Αλλη μια αγωνίστρια του λαϊκού κινήματος της Κολομβίας, η αγρότισσα ηγέτης Μάρθα Γκαϊμπάο, στην επαρχία Κόρδοβα, έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών. Διεκδικούσε την επιστροφή της γης στους αγρότες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διωγμένοι από παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Την ατζέντα της ενεργειακής συνεργασίας της Κοινότητας των χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (Celac) διαπραγματεύονταν από χτες οι υπουργοί Ενέργειας. Η ατζέντα θα συμπεριληφθεί στην ιδρυτική πράξη της Celac, που θα γίνει κατά τη Σύνοδο των ηγετών στις 5 και 6 Ιούλη στο Καράκας.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Η κυβέρνηση της Ονδούρας «εγγυάται» την ασφάλεια του πρώην Προέδρου Μανουέλ Σελάγια κατά την επιστροφή του στην Ονδούρα, δήλωσε ο Πρόεδρος Πορφίριο Λόμπο, ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις της συζύγου του, υπάρχουν σχέδια δολοφονίας του. Η επιστροφή του Σελάγια θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, καθώς έχουν αρθεί «οι νομικές διώξεις» εναντίον του, ενώ η επιστροφή του θα σημάνει, πιθανώς, και την επιστροφή της Ονδούρας στους κόλπους του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

ΔΥΤΙΚΗ ΒΕΓΓΑΛΗ.-- Μετά από 34 χρόνια χάνουν την κυβέρνηση στο ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και η συμμαχία Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο. Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚ Ινδίας (Μ) σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι το αποτέλεσμα θα αναλυθεί λεπτομερώς προκειμένου να προκύψουν σαφή συμπεράσματα για τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική ήττα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ