Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν χτες 26χρονο Παλαιστίνιο, κάτοικο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, σε αντίποινα για την προσπάθειά του να τραυματίσει με μαχαίρι δύο αστυνομικούς κοντά σε μια από τις εισόδους της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Ωρες αργότερα, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Ραμάλα, απαιτώντας την παραίτηση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και επικρίνοντας τη συμφωνία ασφαλείας και συνεργασίας με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- Το θάνατο πάνω από 60 ανθρώπων, 20 αγνοούμενους και 180 τραυματίες προκάλεσε το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Enawo πάνω από τη Μαδαγασκάρη μέσα στο τελευταίο τριήμερο.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Μεγάλες κατολισθήσεις σε χωματερή έξω από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, προκάλεσε το Σαββατοκύριακο το θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ανάμεσά τους αρκετών γυναικόπαιδων. Η καταστροφή αποδίδεται σε εργασίες συμπίεσης στο υψηλότερο τμήμα της τεράστιας χωματερής.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλωνίας έκρινε ένοχο με το αδίκημα της απειθαρχίας τον πρώην πρωθυπουργό της Καταλωνίας, Αρτουρ Μας, και τον καταδίκασε σε 2 χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Ο Μας θεωρήθηκε μαζί με τους υπουργούς του στην τοπική κυβέρνηση υπεύθυνος για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από την Ισπανία, κάτι που αντιτίθεται στο υπάρχον Σύνταγμα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ