Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΛΑΡΚΟ: Δίωρη στάση εργασίας (12.00 - 14.00), στη διάρκεια της οποίας θα γίνει Γενική Συνέλευση, πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας που απασχολούνται στις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ. Αντικείμενο της συνέλευσης είναι ο προγραμματισμός της παραπέρα δράσης τους για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από όλες τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η σημερινή στάση εργασίας αποτελεί συνέχεια κινητοποιήσεων που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο μήνα.

ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 12 μ., στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και σωματεία στους δήμους, ενάντια στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, το οποίο καταδίκασε σε ποινή 6μηνης φυλάκισης, με αναστολή, τους συνδικαλιστές Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου το 2012, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Το Συνδικάτο διεκδικεί να παρθεί πίσω η καταδικαστική απόφαση, καθώς και κάθε απόφαση που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.

«360 CONNECT»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά οργανώνει αύριο, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, καλώντας σε συμμετοχή τους εργαζόμενους στην «360 Connect» (θυγατρική της «Vodafone») και συνολικά στον κλάδο. Την ώρα εκείνη θα γίνει τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία της συγκεκριμένης εταιρείας, ύστερα από την καταγγελία που έκανε το Συνδικάτο για την επίθεση του διευθυντή προσωπικού σε βάρος απεργού τη μέρα της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας. Στη συγκέντρωση καλούν και το επιχειρησιακό σωματείο στην «360 Connect» και η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Vodafone».

ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 19/12, στις 6.30 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 29/12 (ίδιο μέρος και ίδια ώρα). Σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξει η απαραίτητη απαρτία, η συνέλευση θα γίνει οριστικά στις 2/1/2017, στις 6.30 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ