Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΣΕΜΙΣΕΑ: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα Σάββατο, στις 5.30 μ.μ., καλεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), στα γραφεία του Σωματείου (Χαλκοκονδύλη 37, Ομόνοια), με αφορμή τις αλλαγές που δρομολογούν κυβέρνηση και εργοδότες στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Παράλληλα, το ΣΕΜΙΣΕΑ προκηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20/1 (11.00 - 16.00) και συγκέντρωση την ίδια μέρα στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 12 το μεσημέρι.

ΛΑΥΡΙΟ: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί, τη Δευτέρα 16/1 στις 7 μ.μ. στο παλαιό Μηχανουργείο, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της περιοχής σε συγκέντρωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην Υγεία και την κατάσταση στις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας Λαυρίου - Κερατέας, με τις ελλείψεις σε γιατρούς, διοικητικό προσωπικό και αναλώσιμα. Στόχος είναι να δοθεί αποφασιστική απάντηση με κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις που θα συναποφασιστούν, διεκδικώντας όχι απλά τη λειτουργία, αλλά και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου καθώς και τη λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα.

ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη του ωραρίου) προχωράνε οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ την Τετάρτη 18 Γενάρη με αίτημα αιχμής το δικαίωμα στη δουλειά για όλους. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκείνη τη μέρα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην Ομόνοια, προβάλλοντας τα αιτήματα: «Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι. Καμία απόλυση. Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ».

ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Το νέο κρούσμα απλήρωτης εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία ΟΤΑ Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ καθώς για τρίτη φορά σημειώθηκε καθυστέρηση καταβολής των μισθών σε Οργανισμό του δήμου. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Οργανισμό αναμενόταν να πληρωθούν χτες, ύστερα από μέρες καθυστέρησης. Η Γραμματεία αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι, σε ένα δήμο που δηλώνει "ταμείο" 20 εκατομμύρια, που δεν έχει καθυστερήσει ποτέ τις πληρωμές στα διάφορα μελετητικά γραφεία και τους μεγαλοεργολάβους και την ώρα που δεν έχουν νομικό κώλυμα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να είναι απλήρωτοι».

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ: Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με θέματα: Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης του ΔΣ. Οικονομικός ισολογισμός 2016 και προϋπολογισμός 2017. Εκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Λήψη απόφασης για την εκπροσώπηση του Συνδικάτου στη ΓΣΕΕ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Ανακρέοντος 60).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ