Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και δεκάδες μεταφέρθηκαν με σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας, χτες τα ξημερώματα, σε νοσοκομεία της Ουάσιγκτον μετά από μυστηριώδεις καπνούς και αναθυμιάσεις που σημειώθηκαν σε κεντρικό σταθμό του μετρό της πόλης, υπό ανεξακρίβωτη αιτία.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Οι δύτες ανέσυραν χτες και το δεύτερο «μαύρο κουτί» (αυτό που περιλαμβάνει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο), που είχε εντοπιστεί σε βάθος 30 μέτρων στη θάλασσα της Ιάβα. Μαζί με το άλλο «μαύρο κουτί» που ανασύρθηκε τη Δευτέρα, εκτιμάται ότι τα δύο ευρήματα θα δώσουν απαντήσεις στα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε 162 άτομα στη Σιγκαπούρη και είχε αναχωρήσει από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Εκπρόσωπος του στρατού στην Ουγκάντα ανακοίνωσε χτες ότι ο πρόσφατα συλληφθείς καταζητούμενος διοικητής της ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου», Ντομινίκ Ονγκουέν θα παραδοθεί για δίκη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Αναχώρησαν χτες από το Πεκίνο για τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής 232 Κινέζοι στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αποστολές καταπολέμησης της επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» που έχει προκαλέσει διεθνώς το θάνατο πάνω από 5.000 ανθρώπων.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Στη Σρι Λάνκα έφτασε χτες ο πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο εξαήμερης περιοδείας που ξεκίνησε στην Ασία. Η άφιξή του έγινε λίγες μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, από τις οποίες αναδείχτηκε νέος Πρόεδρος ο Μαϊθριπάλα Σιρισένα. Ο Σιρισένα μεταξύ άλλων έχει υποσχεθεί τη διενέργεια έρευνας για την τέλεση εγκλημάτων πολέμου, κατηγορίες που πολλοί αποδίδουν και στον προκάτοχό του Μαχίντα Ρατζαπάκσε. Σύμφωνα με το BBC, μόλις λίγο πάνω από το 7% του πληθυσμού της Σρι Λάνκα είναι χριστιανοί, η πλειοψηφία είναι βουδιστές.

ΝΤΟΥΑΛΑ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Πολύνεκρες επιχειρήσεις σε βάρος των ισλαμιστών ενόπλων της εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» εξαπέλυσε χτες ο στρατός του Καμερούν, με αφορμή επίθεση των τζιχαντιστών σε στρατόπεδο της μεθοριακής βορειοδυτικής περιοχής Κολοφάτα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ