Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την αύξηση του ορίου του χρέους κατά 1,2 τρισεκατομμύρια θα ζητήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. Η αύξηση θα έχει ως συνέπεια το χρέος να φτάσει στα 16,394 τρισ. και παρά το γεγονός ότι είναι προεκλογική χρονιά εξαιτίας της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου, αλλά και το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες ψήφους, θεωρείται μάλλον απίθανο η αύξηση να απορριφθεί.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σοκ και κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Γερμανία η παραδοχή ενώπιον δικαστηρίου από ιερέα ότι κακοποιούσε σεξουαλικώς τρία αγόρια για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Ο 46χρονος, ο οποίος αναφέρθηκε ως Αντρέας Λ., παραδέχθηκε τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες κακοποιούσε τα αγόρια από το 2004.

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ.-- Την παραπομπή σε στρατοδικείο του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που φέρεται να έδωσε στο Wikileaks χιλιάδες διπλωματικά έγγραφα, πρότεινε ο αντισυνταγματάρχης Πολ Αλαμάνζα, που προΐστατο της προκαταρκτικής δίκης που έγινε το Δεκέμβρη. Την τελική απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης θα πάρει ο στρατηγός Λίνινγκτον, στρατιωτικός διοικητής στην περιφέρεια της Ουάσιγκτον. Ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει 22 αδικήματα, μεταξύ των οποίων την παροχή βοήθειας στον εχθρό, κατηγορία που επισείει και την ποινή του θανάτου, αν και η εισαγγελία αποφάσισε να ζητήσει ισόβια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ