Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΘΩΟΙκρίθηκαν χτες, από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο διευθυντής της «Εφ.Συν» Ν. Βουλέλης και ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς, που δικάζονταν μετά τη μήνυση του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη για «εξύβριση» σε βάρος του και «παραβίαση προσωπικών του δεδομένων». Την ενοχή των δύο δημοσιογράφων πρότεινε ο εισαγγελέας. Για το αδίκημα της εξύβρισης τόνισε πως η χρήση της φράσης «χρήζει ειδικών επιστημόνων η συμπεριφορά του αλλά και πως επιχειρεί αντιποίηση αρχής» χωρίς να έχει καταδικαστεί για τέτοιο αδίκημα υπερβαίνει το μέτρο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπεριέχουν καταφρόνηση. Επίσης, για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων επισήμανε ότι «το βίντεο συνιστά αρχείο, περιέχει ιδιωτικές στιγμές αναπαριστά ταινία παρωδία και δεν ανάγεται στην πολιτική του δραστηριότητα». Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους μεταξύ άλλων είπαν πως το επίμαχο υλικό έπρεπε να δημοσιοποιηθεί ως ντοκουμέντο της διάθεσης της Χρυσής Αυγής «να διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής και της παράνομης βίας». Μάλιστα για τα περί «οικογενειακού παιχνιδιού» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον δημοσιογράφο ότι, είναι χρυσαυγίτες, δεν είναι «τα αδέλφια μου και εγώ», όπως είπαν. «Χαιρετούν ναζιστικά. Το θέαμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν την οργάνωση. Κάνουν πρόβα 30άρηδες χρυσαυγίτες με αυτά που θα έκαναν στον δρόμο! Δεν θεωρώ ότι έχω υπερβεί το μέτρο».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επανίδρυση μέσα στην Αστυνομία της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα έχει πλέον αυξημένες αρμοδιότητες. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας. Στις αρμοδιότητες εκτός από την αφαίρεση πινακίδων και αδειών οδήγησης, σφράγιση καταστημάτων, ανάθεση καθηκόντων τροχονόμου, έλεγχος τουριστικών επιχειρήσεων, νυκτερινών κέντρων, καταστημάτων θα είναι και η ανάθεση ανακριτικών καθηκόντων, αστυνομικού της γειτονιάς μαζί με τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΕ ΧΤΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ τους ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γ. Τσουγκράνης επιστρέφουν στο Δημόσιο 230.000 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι κατηγορούμενοι στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, με πυρήνα τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του από τον γερμανικό κολοσσό. Να σημειωθεί ότι η κατάθεσή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίνει τη δυνατότητα όχι μόνον στους δύο, αλλά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους - πέντε τον αριθμό - της εν λόγω υπόθεσης να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του πρόσφατου νόμου για όλους όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα και αποφασίζουν να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 4,7 βαθμών σημειώθηκε χτες στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ