Κυριακή 13 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στο πολύ ισχυρό 26ο Διεθνές Τουρνουά Καβάλας, που διεξήχθη από 28 Ιούλη έως 4 Αυγούστου, είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Ο Αλ. Μπόρτνικ από την Ουκρανία αναδείχθηκε νικητής με 7 βαθμούς μετά την εφαρμογή των σχετικών κριτηρίων και ακολούθησαν ο Β. Μπερνάντσκι, επίσης από την Ουκρανία, και ο Βλ. Ντομπρόβ από τη Ρωσία στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Πρώτη γυναίκα ήταν η Γεωργιανή Ινγκα Τσαρκαλασβίλι με 5 βαθμούς. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Σταμάτη Κούρκουλου - Αρδίτη, που σημείωσε απόδοση 2489 και πέτυχε νόρμα Διεθνούς Μετρ.
  • Στο 13ο Διεθνές Τουρνουά Γαζίου - Ηρακλείου, που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε ο Ρώσος Αν. Ριτσάγκοβ με 7,5 βαθμούς και ακολούθησαν ο Αν. Κελίρης (Κύπριος που αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της χώρας μας) και ο Γ. Ζιντσένκο με 7 βαθμούς. Ο Β. Κοτρωνιάς, που σημείωσε επίσης 7 βαθμούς, βρέθηκε στην 4η θέση μετά την άρση της ισοβαθμίας. Από τις παίκτριες του τουρνουά ξεχώρισε η Μ. Γκεβοργκιάν από την Αρμενία με 6,5 βαθμούς.
  • Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Δρέσδη ο 41ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, με νικητή τον Κ. Πιόρουν από την Πολωνία. Τη χώρα μας εκπροσώπησαν οι Ν. Σιδηρόπουλος και Ν. Μενδρινός, που βρέθηκαν στην 56η και 69η θέση αντίστοιχα. Μια μέρα πριν αρχίσει ο Διαγωνισμός διεξήχθη ανοικτό τουρνουά λύσης, στο οποίο επικράτησε ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λύσης, Π. Μούρτζια, από την Πολωνία, ο οποίος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη στήλη μας που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο φύλλο.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ