Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Στους 60 ανέρχονται επίσημα οι νεκροί του εγκλήματος που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο «Ρασπάντκαγια» στη Σιβηρία μετά τις δύο εκρήξεις του περασμένου Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τις αρχές, οι ελπίδες διάσωσης έχουν λιγοστέψει απελπιστικά για τους 30 ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΓΚΥΡΑ.-- «Οι δύο εμπλεκόμενοι στις ισραηλινο-παλαιστινιακές επαφές οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα κριθούν υπεύθυνοι αν υποσκάψουν τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, αποφεύγοντας να προβεί σε προβλέψεις για την τελική κατάληξη. Από την άλλη, οι Πρόεδροι Τουρκίας - Ρωσίας τάχθηκαν υπέρ της «συμμετοχής όλων» στις συζητήσεις για ειρήνη στην Μέση Ανατολή, αναφερόμενοι έμμεσα και στη «Χαμάς».

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Τελεσίγραφο προς την «κυβέρνηση» του Πορφίριο Λόμπο μέχρι τη Δευτέρα έδωσαν τα συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις ώστε να αποδεχτεί τα αιτήματα για αυξήσεις στις κατώτερες αποδοχές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (15%) αλλιώς, όπως τονίζουν, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την κλιμάκωση των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Κατά τα συνδικάτα οι αυξήσεις είναι απολύτως αναγκαίες για να μπορέσουν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Επτά Γάλλοι στρατιώτες φέρονται τραυματίες από έκρηξη σε βάση της δύναμης του ΟΗΕ - Unifil - στο νότιο Λίβανο. Η πληροφορία μεταδόθηκε από ΜΜΕ αλλά δεν υπήρχε, μέχρι το βράδυ, επίσημη ανακοίνωση των δυνάμεων του ΟΗΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org