Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, με δελτίο Τύπου, ανακοινώνει ότι, μέσω της σχετικής «μηχανής αναζήτησης» που υπάρχει στην ιστοσελίδα της (www.chessfed.gr), κάθε ενδιαφερόμενος έχει πλέον τη δυνατότητα να προβάλλει τα αναλυτικά ατομικά αποτελέσματα των σκακιστών -ριών, για το ΕΛΟ του 1ου εξαμήνου 2005.

Ενστάσεις υποβάλλονται από τα Σωματεία μέχρι 28.3.2005.

* ΕΝΑ ΘΕΜΑ που απασχολεί πολλούς σκακιστές και σκακιστικά σωματεία, είναι αυτό των ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ. Μέσα στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας και της αγωνιστικής άμιλλας, της άμιλλας, που, όπως είναι γνωστό, διακρίνει το πνευματικό μας άθλημα, πρέπει οι αρμόδιοι σκακιστικοί φορείς, ΕΣΟ, σκακιστικές ενώσεις, να μελετήσουν το θέμα της ελεύθερης μεταγραφής (τουλάχιστον για τα σκακιστικά σωματεία που ανήκουν στην Α`και Β` τοπική κατηγορία) σκακιστών και σκακιστριών, οι οποίοι για σοβαρούς λόγους θέλουν να αλλάξουν σκακιστικό σύλλογο.

Το σκάκι δε διακατέχεται - γενικά, θα έλεγα, ή έστω στις χαμηλές κατηγορίες - από τα μεγάλα συμφέροντα, ώστε να ζητάει ανταλλάγματα, οικονομικά ή άλλα, για τη μεταγραφή...

* ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γυμναστικό Σύλλογο (Μαυρομματαίων, πίσω από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών), διεξάγονται ανοιχτά τουρνουά Α` Κατηγορίας και κλειστά με νόρμα Υ.Μ. Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ικαρος 2005», στον Πανελλήνιο διεξάγονται συχνά αγώνες «Ράπιντ» (έχουν διεξαχθεί 11 τουρνουά), με πρώτους νικητές τους Αβαγιανό, Κοκόλια, Μαναγκάτζε, Καλέση, Δεληθανάση, Κωστούρο, Μίχο κ.ά.

* ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Τετάρτη 16 Μάρτη και ώρα 17.30, διεξάγεται ο 4ος γύρος του 59ου Ανοιχτού Τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Αμπελοκήπων (Μακρυνίτσας 12-14, Αγ. Δημήτριος, πλησίον ΜΕΤΡΟ). Νικητές του 58ου Τουρνουά ήταν οι Χαραλαμπίδη Τ., Κετσουριάνι Β., Πετράκη Μαρία με 6 βαθμούς και αντίστοιχο συντελεστή ισοβαθμίας 32, 30, 29. Ακολούθησαν Συμεωνίδης Χ., Κόκκαλης Β. με 5,5 β. κ.ά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ