Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ξενοδοχείο «Athos Palace» - στις 7 και 8 Σεπτέμβρη διεξήχθη το 28ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Η Ελλάδα συμμετέχει με δύο εθνικές ομάδες. Πρώτη ομάδα: Πρέντος, Παπασταυρόπουλος, Μενδρινός. Δεύτερη ομάδα: Ανεμοδουράς, Γαρουφαλίδης, Σκυριανόγλου.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Μετρ Παναγιώτης Ρηγάτος, μόλις 32 χρόνων, «έφυγε» από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα, καθώς μετέβαινε με την οικογένειά του σε θερινές διακοπές. Ο Ρηγάτος ξεκίνησε το σκάκι από τα μαθητικά του χρόνια και ανήκε σαν αθλητής στον ΟΦ Νέα Ιωνίας και στο Κέντρο Ε. Ομιλιών. Η στήλη μας και η σκακιστική οικογένεια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον πρόωρο και άδικο χαμό του.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Δυτικής Ελλάδας αναδείχτηκε ο Σύνδεσμος Φίλων Ζατρικίου Κέρκυρας, μετά από αγώνες που έγιναν στο Αργοστόλι, με συμμετοχή και των Σκακιστικών Ομάδων των Ιωαννίνων, του Αργοστολίου και του Ληξουρίου. Την περασμένη Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη, έγιναν στο Ληξούρι αγώνες Γρήγορου Σκακιού (Μπλιτς) με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ η νέα Μονογραφία του συγγραφέα και προπονητή Ηλία Κουρκουνάκη, μία ακόμη προσπάθεια στη σειρά των γνωστών Μονογραφιών και προσωπικών του εκδόσεων, που αναφέρεται στο μέσον της παρτίδας. Το θέμα - τίτλος του οποίου είναι «Η συνεργασία Βασίλισσας και Αξιωματικού στην επίθεση εναντίον του Βασιλιά» - παρουσιάζεται με πολλές αναλυμένες παρτίδες και επιλεγμένες ασκήσεις. Για κάθε σχετική πληροφορία, επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στο τηλ. 210-3816.916 Εμ. Μπενάκη 38 6ος όροφος ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Kourkoun@otenet.gr.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org