Τρίτη 12 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: Μετά τη σειρά επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, η ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε και στις αμμουδιές. Στόχος τους το ...ελεύθερο κάμπινγκ και η βεβαίωση παραβάσεων. Η επιχείρηση στήθηκε στη Σαμοθράκη και ειδικότερα στις περιοχές Γριά Βάθρα και οι Βαράδες, όπου από τους ελέγχους των αστυνομικών πέρασαν 90 άτομα (70 Ελληνες και 20 αλλοδαποί). Σε αυτούς βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών.

ΕΝΑΣ 68ΧΡΟΝΟΣ έβαλε τέλος στη ζωή του στην Αγριλιά Ερυμάνθου Αχαΐας, λίγες ώρες μετά τη διπλή απόπειρα δολοφονίας που συνέβη στο χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας είναι συγγενής του 62χρονου που προσπάθησε να σκοτώσει, το πρωί της Κυριακής, δύο αδέλφια, ηλικίας 58 και 52 ετών. Οπως έγινε γνωστό, ο 62χρονος πήγε στο καφενείο ιδιοκτησίας ενός εκ των δύο αδελφών και για άγνωστο λόγο διαπληκτίστηκε φραστικά με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, πυροβολώντας εναντίον του μία φορά, χωρίς να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια, είδε τον 52χρονο τον οποίο πυροβόλησε τρεις φορές.

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ τέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ένας 46χρονος υπαρχιφύλακας, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση μετά την καταγγελία δημοσιογράφου πως της ζήτησε χρήματα. Ο αστυνομικός, που συνελήφθη από άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν στην προσωπική της φύλαξη μετά από απειλές που δεχόταν. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο υπαρχιφύλακας τής ζήτησε χρήματα για οδοιπορικά έξοδα και πως αυτή η διαδικασία προβλέπεται υπηρεσιακά. Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, η δημοσιογράφος έδωσε στον αστυνομικό το ποσό των 150 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην τσέπη του από τους συναδέλφους του, την ώρα της σύλληψής του.

«ΕΦΥΓΕ» από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή η Βενετία Κεραμοπούλου, σε ηλικία 69 ετών. Είχε σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στη Ρουμανία και μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά και Ρουμανικά, ενώ είχε εργαστεί στον «Ταχυδρόμο» της Αιγύπτου, στις εφημερίδες «Αθηναϊκή», «Ελεύθερος Κόσμος», «Πρώτη», «Καθημερινή» και στην ΕΡΤ.

ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ του Δημοσθένη Βεργή προχώρησαν αστυνομικοί στα Εξάρχεια καθώς είχε καταδικαστεί για την καταπάτηση χιλιάδων στρεμμάτων στα βόρεια και νοτιοανατολικά προάστια.

ΜΙΣΟ ΚΙΛO ΗΡΩΙΝΗΣ προσπάθησε να βάλει ένας 18χρονος σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ, προκειμένου να αποσταλεί στη Ζάκυνθο. Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ζακύνθου που ήταν στην Αθήνα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ