Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας 23χρονος Αφγανός που πρόσφατα είχε απελαθεί από τη Γερμανία, αυτοκτόνησε στο προσωρινό κατάλυμά του, στην Καμπούλ.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Ο ΥΠΕΞ του Μεξικό Λουίς Βιδεγαράι χαρακτήρισε «χρήσιμη, σημαντική και καίρια» τη συνάντηση που έγινε στην Πόλη της Γουατεμάλας για το Μεταναστευτικό, με τη συμμετοχή της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά και τους ΥΠΕΞ Γουατεμάλας, Ελ Σαλβαδόρ και Ονδούρας, στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας την Τρίτη. Από τη μεριά της, η Αμερικανίδα αξιωματούχος Κίρστεν Νίλσεν είπε ότι οι χώρες της περιοχής μπορούν μαζί να βρουν λύση στις «πολύ επείγουσες» προκλήσεις της ασφάλειας και της παράνομης μετανάστευσης.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από βομβιστική επίθεση που έγινε χτες σε κτίριο του αφγανικού υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλαμπάντ της επαρχίας Νανγκαχάρ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Να σημειωθεί ότι αυτή έγινε ανήμερα των εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο, στις οποίες συμμετέχουν περίπου 16.000 μαθητές.

ΤΟΚΙΟ.-- Τους 179 έφτασαν οι νεκροί από τις πρόσφατες πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ιαπωνία, ενώ σοβαρά προβλήματα παραμένουν στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση πολλών οικογενειών. Πάνω από 250.000 οικογένειες δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σε νερό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ