Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΥΓΕΙΑ: Αντί για δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας για όλο τον πληθυσμό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Α. Ξανθός προχώρησε στη συγκρότηση «Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας και τον εντοπισμό των προβλημάτων αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας». «Το πόρισμα της Ομάδας θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ: Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών» οργανώνει το Σάββατο, ώρα 1 μ.μ., ευρεία σύσκεψη, με θέμα τις εξελίξεις στην Υγεία και τον κλάδο, καθώς και την προετοιμασία για τις εκλογές στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του ΠΣΦ, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, 1ος όροφος, στις 8.30 μ.μ.

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ: Ευρεία Ολομέλεια της ΕΣΚ Τυφλών γίνεται σήμερα στις 5.30 μ.μ., Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ Τυφλών επισημαίνει: «Αντιπαλεύουμε το νέο πραξικόπημα που ετοιμάζουν η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Τυφλών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - κρυπτοχρυσαυγίτες, που σχεδιάζουν τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της ΕΣΚ στο Συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, που πρόκειται να γίνει».

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ύστερα από απόφαση του Σωματείου. Οι περίπου 70 συνάδελφοί τους στη δημοτική επιχείρηση του Δήμου, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτισμού, είναι απλήρωτοι για σχεδόν τρεις μήνες.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 17 έως το Σάββατο 21 Μάρτη.

ΔΕΗ: Αθώους έκρινε χτες το δικαστήριο τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, μεταξύ αυτών και το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Η. Μαστρολέων, για την κατάληψη στην οποία είχε προχωρήσει η Ομοσπονδία τον Οκτώβρη του 2012 στο Κέντρο Πληφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές δικάζονταν με την κατηγορία παράνομης εισόδου και παραμονής σε χώρο κοινής ωφέλειας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και το Παράρτημα Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους στη θεατρική παράσταση «5 1/2 ιστορίες για την κρίση», στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», αύριο Παρασκευή 13 Μάρτη, στις 9 μ.μ. (γενική είσοδος 8 ευρώ, για φοιτητές και ανέργους 5 ευρώ). Προσκλήσεις στα τηλέφωνα του σωματείου (210.383.5093 και 210.380.2923).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ