Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΥΠΕΞ: Με συμβασιούχους μεταφραστές που εργάζονται στο υπουργείο Εξωτερικών και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, συναντήθηκαν χτες στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το υπουργείο και σημειώνει: «Οι 160 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΥΠΕΞ έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους που περιμένουν τα χρήματά τους, σε κάποιες επιχειρήσεις μέχρι και ένα χρόνο. Το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι χωρίς καθυστέρηση».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ενας 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε χτες το πρωί, την ώρα της δουλειάς, σε εργοστάσιο εταιρείας διαγράμμισης οδών στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης πάνω από ένα βαρέλι με διαλύτη. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ»: Να απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας που ανακοίνωσε πέντε απολύσεις, με τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία και τη συγκέντρωση στην Ξάνθη, καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ. «Πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονταν στην επιχείρηση πάνω από 15 χρόνια, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, από τον ιδρώτα των οποίων κερδοφόρησε όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση», σημειώνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του. Οπως εξηγεί, η εργοδοσία από το καλοκαίρι έχει προχωρήσει σε προσλήψεις νέων εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, με στόχο να αντικαταστήσει τους παλιότερους εργαζόμενους με φτηνότερους.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org