Κυριακή 12 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των σκακιστών και σκακιστριών μας να βρουν ανταπόκριση από την πολιτεία και τους σκακιστικούς φορείς. Γιατί, όπως σημειώνει σε σχόλιό του - ειδικά για την επιτυχία της Τσολακίδου - το ιστολόγιο Σκάκι στα Δυτικά, «μέχρι να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία ποιος την στήριξε; Οικονομικά, ηθικά, σε αποτυχίες και επιτυχίες; Μόνο οι γονείς της και ένα μικρός κύκλος ανθρώπων, προπονητές, φίλοι και ο Σύλλογός της. Πόσα άλλα παιδιά έχουν ίσως τις ίδιες σκακιστικές δυνατότητες, αλλά όχι οικονομικές, ώστε να προβάλουν το ταλέντο τους και παραμένουν άγνωστα;» (συνδεθείτε και διαβάστε όλο το κείμενο).

Να υπογραμμίσουμε ότι στην επιτυχία της Τσολακίδου και γενικά στην παρουσία της ελληνικής αποστολής στα ΗΑΕ συνετέλεσαν και οι συνοδοί - προπονητές, Μιχάλης Καλοσκάμπης, Χριστ. Μπανίκας και Κώστας Τσαρουχάς.

Στα μετάλλια η Ελλάδα ήλθε 7η μετά τον Καναδά και την Αρμενία, ενώ 1η ήταν η Ινδία με 3 χρ. - 2 αργ. - 3 χάλκ., 2η η Κίνα με 3 χρ., 3η η Ρωσία με 1 - 1 - 3 και 4ο το Ιράν με 1 χρ. - 1 αργ. - 1 χάλκινο.

* ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (27.12.13) έστειλαν προς ΕΣΣΝΑ και ΕΣΟ ο Σκακ. Ομ. Παγκρατίου και ο Σκ. Μορφ. Α.Ο. Καισαριανής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Με έκπληξη και ανησυχία διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ ότι πρέπει να καταβάλλουμε παράβολο σε όλες τις διοργανώσεις. Θεωρούμε ότι όλοι οι διασυλλογικοί αγώνες πρέπει να είναι δωρεάν.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι η ΕΣΣΝΑ δεν ενημέρωσε το σωματείο μας ούτε με επιστολή ή e-mail, αλλά ούτε καν τηλεφωνικά γι' αυτή την απόφαση, η οποία έπρεπε να παρθεί μέσα από τη ΓΣ της ΕΣΣΝΑ.

* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ διαμαρτυρίας οι Σκ. Σύλλογοι ΑΕΚ, ΑΜΦΟ ΑΦΟΑ Νίκαιας, ΑΣΠ Τυφλών «Κεραυνός», ΔΗΚΕΠ Ανω Λιοσίων, ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων, ΣΜΑΟ Καισαριανής, ΣΟ Μοσχάτου, ΣΟ Παγκρατίου, ΣΟ Αγίας Παρασκευής, ΣΟ Πετρούπολης, ΣΟ Ικαρίας, ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνουν - ξεχωριστά από τα διασυλλογικά της ΕΣΣΝΑ και στις ίδιες ημερομηνίες - το Διασυλλογικό Κύπελλο «ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014». Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των σωματείων, κάθε Κυριακή στις 10.30 και στις ημερομηνίες: 19-26 Γενάρη, 2-9-16-23 Φλεβάρη και 9 Μάρτη 2014 και συμμετέχουν σωματεία που δεν επιθυμούν να γίνεται κατηγοριοποίηση των ομάδων στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα με βάση τη δυνατότητα πληρωμής παραβόλου συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 14-1-14) στο τηλ. 6936.877.326 κ. Βαζελάκη Οδ. ή στο e-mail: tkarali@windows-live.com.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ