Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Από νούμερα πάμε καλά, από εκπαίδευση πάσχουμε

«Με τα μείζονα και επείγοντα προβλήματα άλυτα (...) ξεκινά η νέα σχολική χρονιά που μετρά γύρω στις 15.000 κενές θέσεις σε δημοτικά και γυμνάσια - λύκεια, ενώ ουδείς γνωρίζει πώς και πού θα χωρέσουν τα νήπια της υποχρεωτικής πλέον προσχολικής αγωγής (...) από τα 15.000 κενά τα 10.000 αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (...) όσο για τα νηπιαγωγεία το ΥΠΕΠΘ μόλις στις 31 Ιουλίου αποφάσισε να καλύψει το πρόβλημα με την απόφαση να στήσει λυόμενα για τα νήπια των πέντε ετών (...) αν ο χώρος δεν είναι αρκετός τότε τα μισά τουλάχιστον θα πρέπει να φύγουν (...) σε περίπου 5.900 δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας πέρυσι φιλοξενήθηκαν 140.000 παιδιά. Από αυτά 76.000 ήταν νήπια και 65.000 προνήπια» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ευτυχώς έχουμε δωρεάν Παιδεία...

«"Φωτιά" παίρνει η αγορά των σχολικών ειδών μία ημέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τσάντες, κασετίνες, μολύβια, τετράδια περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό που καλούνται οι γονείς να αγοράσουν για τα παιδιά τους. Με βάση τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών (...) το μέσο κόστος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100 ευρώ» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

...και δικομματικό κοινό πρόγραμμα

«Στην παιδεία το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι αντιγραφή του δικού μας και σε ορισμένα σημεία λέξη λέξη. Και χαίρομαι που και αυτοί αναγνωρίζουν ότι είναι θέμα κοινής λογικής και εκσυγχρονιστικής αντίληψης ότι το δικό μας είναι το σωστό πρόγραμμα (η Μ. Γιαννάκου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ